Ми з дитинства знаємо, що сік подорожника дезинфікує і загоює ранки на шкірі, і якщо ти розбив коліно, то потрібно докласти листочок подорожника. Але, насправді, лікувальна сила подорожника набагато більша. Він так само робить благотворний вплив на шлунково-кишковий тракт, і сприяє лікуванню багатьох захворювань.
Інгредієнти: Лисяча подорожника
Сік з подорожника можна купити в аптеці, або приготувати самостійно в домашніх умовах. Адже знайти подорожник не проблема, він росте всюди, прямо під ногами.
У лікувальних цілях подорожник збирають разом з листям і суцвіттям, у вигляді колоса.
Пошукайте рослину далеко від доріг і взагалі від міста. Гострим ножем, або ножицями зріжте рослину і складіть в поліетиленовий пакет, щоб листя не зів’яли, поки ви дістанетеся додому.
Складіть листя подорожника в друшляк і гарненько обдайте їх окропом. Сушити спеціально після цього листя не потрібно, достатньо того, що вода сама з листя стече. Перекрутіть листя подорожника крізь м’ясорубку і відіжміть сік через шматок щільної тканини.
Соку вийде лише трохи, особливо в спекотне літо, і він досить густий.
Залийте кашку водою, перемішайте і знову відіжміть сік через тканину. Строгих пропорцій немає, і орієнтуйтеся, щоб співвідношення води до соку було приблизно 1:1.
Злийте розбавлений сік в каструльку, закип’ятіть його і розлийте в пляшечки з темного скла. Закупорте щільно пробкою і зберігайте його на нижній полиці в холодильнику, поряд з соком з кульбаб .
Дивіться на відео, як приготувати сік з подорожника в домашніх умовах: