Як приготувати сік із селери і зберегти його на зиму

Як приготувати сік із селери і зберегти його на зиму

Було б неправдою сказати, що сік селери має божественний смак. Селера хороша в перших і других стравах, в салатах, але як сік, пити його складно. Однак, він дуже корисний і лікує сотні хвороб, також він хороший для профілактики в зимовий період.

Сік селери потрібно пити в свіжому вигляді, не пізніше 4 годин з моменту приготування. Його не можна пастеризувати, або тим більше кип’ятити. І тим не менше, сік селери можна приготувати і зберегти на зиму.

Рецепт приготування соку з селери

Сік можна готувати з усіх частин рослини. Однаково гарний корінь, соковиті стебла і ажурні, різьблені листя. Цим селера і хороша, що в ній немає нічого зайвого і кожна її частинка корисна.

Вимийте рослини і заради зручності розділіть їх на частини. Листя і стебла окремо, корінь окремо.

Вимиті листя і стебла покладіть на рушник, щоб вони обсохнули і займіться коренем. Його потрібно гарненько поскрести і нарізати дрібними кубиками.

Далі, складіть листя, стебла і корінь в блендер і подрібніть, до отримання більш – менш однорідної маси.

Складіть марлю вчетверо і вичавіть зелений сік в чашку. На 1 склянку готового соку додайте 1 столову ложку оливкової олії. Розмішайте і сік готовий. Його можна пити зараз, або заготовити на зиму.

Як зберегти селеровий сік на зиму

З огляду на те, що максимальна добова доза соку селери для дорослої людини становить 120 гр., Можна заморозити сік у формочках для льоду порційно.

Взимку, коли вам знадобиться сік селери, просто витрусіть один кубик соку і киньте його в склянку з яблучним соком. Яблуко замаскує неприємний смак і запах селери, а турбота про своє здоров’я буде не настільки болюча.

Дивіться на відео, як приготувати сік із селери з огірком в соковижималці: