Цей рецепт ідеально підходить для тих, хто любить солоненьку рибу, але не може їсти надто пересолену. Плюс рецепту в тому, що він є універсальним, тому по ньому можна солити як просту, так і червону рибу.
Інгредієнти: Кріп, Риба, Сіль, Цукор
Ви можете взяти одну з таких видів риби: сьомга, лосось, камбала, форель, скумбрія, оселедець, салака. Якщо все зробите правильно – рибка буде буквально танути в роті та матиме дуже м’який приємний смак і аромат.
Для приготування треба взяти:
- 1 кілограм риби;
- 100-200 грамів солі;
- трохи кропу (за бажанням);
- 10-20 грамів цукру.
Спочатку необхідно розділити рибини на філе по хребту та видалити максимальну кількість кісточок. А от шкіру та луску знімати немає необхідності.
Далі все філе треба ретельно і акуратно обсипати сіллю, а потім – цукром.
Після цього розстеліть пергамент (одна частина паперу на одну порцію риби), покладіть на нього філе вниз шкірою і викладайте зверху кріп. Якщо його нема – просто рибу, але вже вверх шкірою. Такі складені частини риби загорніть в пергамент і покладіть в холодильник. А зверху поставте гніт.
Невеликі рибинки будуть готові через 2-3 години, а на велику доведеться зачекати 24 години. Така рибка чудово смакує до картоплі, також її можна використовувати в якості закуски до горілки.
Це відео присвячене засолюванню червоної риби: сьомга, форель, горбуша, кета.
А це відео про соління уклейки: