Така консервована кропива відмінно підійде для вітамінної добавки в зимові борщі і супи. Вона зробить їх більш смачними та оригінальними. Крім того, молода пекуча кропива це джерело корисних речовин, яких так не вистачає нам взимку.
Для приготування кропиви за цим рецептом нам знадобиться свіжа, молода, пекуча кропива. Не забувайте при зборі і консервації кропиви надіти рукавички, інакше обпалите руки.
Приготування кропиви консервованої на зиму.
Молоді стебла і листки кропиви потрібно промити водою, нарізати шматочками. Потім покласти її в каструлю і залити гарячою водою. Води візьміть 1 частину, а кропиви 3 частини. Прокип’ятіть кропиву 5 хвилин, викладіть гарячою в підготовлені півлітрові банки, накрийте кришками і простерилізуйте протягом 30 хвилин. Після стерилізації банки потрібно закатати.
Закриті банки можна зберігати всю зиму в підвалі, холодильнику чи навіть в шафі при кімнатній температурі. Варто відмітити, що при цьому способі консервації кропиви сіль нам навіть не знадобилася.