Хурма має чудовий аромат, але занадто різкий, терпкий і в’яжучий смак переносять не всі. Невелика термічна обробка це виправить і ваша сім’я полюбить компот з хурми.
Компот з хурми – це незвично, це казково чудовий смак і, при цьому, він готується дуже легко.
Готувати компот можна навіть з перезрілої хурми. Головне – це видалити підгнилі ділянки, а м’якоть легко виймається чайною ложкою. Таким чином ви ще позбудетеся від шкірки, яка дає гіркоту.
Зміст
Компот з хурми – рецепт освіжаючого ароматного напою
Розраховувати кількість води слід виходячи з кількості хурми. Щоб узвар був насиченим, слід на 1 хурму брати 1 склянку води і цукор – за смаком.
Вимийте хурму, очистіть її від шкірки і наріжте часточками. Або, вийміть ложечкою м’якоть і складіть її в каструлю.
Засипте цукор, додайте води і варіть після закипання близько 5 хвилин. Після чого накрийте каструлю кришкою і дайте компоту настоятися.
Компот з сушеної хурми готується так само, лише потрібно збільшити час варіння до 15 хвилин.
Компот з хурми п’ють охолодженим. Саме тоді хурма розкриває свій смак і аромат.
Заготівля компоту з хурми на зиму
Вимийте хурму і наріжте її шматочками.
Складіть хурму в чисті банки.
Для консервації слід збільшити кількість цукру і дотримуватися наступних пропорцій:
- На 1 літр води;
- 4 хурми;
- 1 склянка цукру.
Зваріть сироп з води і цукру. Акуратно залийте сироп в банку і відразу ж закрийте металевою кришкою.
Переверніть пляшку кришкою вниз і гарненько укутайте теплим покривалом.
Компот з хурми добре зберігається в прохолодному, темному місці. Взимку він врятує вас від застуди, зніме біль в горлі і просто підніме настрій.
Чим корисна хурма, дивіться на відео: