Як приготувати гуляш з яловичини про запас або домашня тушонка з яловичини.

«Як швидко приготувати смачний гуляш на обід?» – питання, яке хвилює багатьох домогосподарок. Найкращим варіантом для них буде заготовка яловичого гуляшу. Соковитий та смачний, він сподобається як дітям, так і дорослим. Усього за кілька годин у вас буде проста та ситна заготовка, яка урізноманітнить домашній стіл у будні, а також збереже вам купу часу.

Починати приготування гуляшу з яловичини слід з того, що розрізане на бруски або кубики м’ясо у парі з дрібно нарізаною цибулею та жиром необхідно тушкувати у власному соку.

Присоліть м’ясо, що кипить, додайте духм’яний та червоний перці, небагато майорану та часнику. Під час варіння страви підливайте воду за необхідності. Якщо вам хочеться, щоб в кінці гуляш вийшов желеподібним, помістіть у каструлю відвар з хрящу, кісток або ж шкіри.

Яловича тушонка готова, якщо при надрізі з м’яса виділяється рідина без кольору (або трошки червона). Яловичину треба розмістити в банки та залити відваром, у якому м’ясо готувалося. Банки ємністю 1 літр потрібно стерилізувати 1 годину 45 хвилин, а тару ємністю 0,5 літра стерилізують 1 годину 15 хвилин.

Гуляш можна готувати з додаванням огірків, перцю та багатьох інших овочів. При цьому спосіб готування не змінюється.

Домашня, смачна тушонка з яловичини чудово пасує до усіх гарнірів – гречаної та рисової каш, картоплі, макаронів. Будь то обід чи вечеря, перед гуляшем «на швидку руку» не встоять ні домашні, ні гості.

Домашня тушонка або гуляш з яловичини запас

Є два способи приготування рецепту тушонки з яловичого м’яса на гуляш, які демонструє Сергій Сергійович у своєму відео на YouTube.