Як приготувати гуляш на зиму – простий рецепт заготовки з м’яса про запас.

Готовий консервований гуляш – це дуже просто і зручно. Його не треба довго готувати, зате всю зиму можна час від часу смакувати цю страву, не витрачаючи зайвого часу на обсмажування м’яса. Пропонуємо вам дуже простий рецепт, який сподобається кожному.

Як приготувати гуляш про запас в домашніх умовах

Необхідно взяти те м’ясо, яке вам подобається найбільше, порізати на шматочки 3 на 3 сантиметри та посолити. Солі використовуйте трохи більше, ніж ви звикли.

Далі вкладіть м’ясо на тарілку та поставте її трохи під кутом і зафіксуйте. Це треба, аби з м’яса стекла зайва волога. Так шматочки мають пролежати 8 годин, аби вони позбулися всієї вологи і трохи підсохли.

Після цього треба розтопити в сотейнику смалець – беріть якомога більше, та викладіть в нього м’ясо.

Тепер, доки шматочки смажаться з обох боків, стерилізуйте банки. Коли м’ясо зарум’яниться – складіть його в банки та залийте киплячим смальцем. Також додайте в кожну банку по 3-4 горошини перцю і прослідкуйте, щоб м’ясо було повністю покрите смальцем.

Після цього виріжте з целофану кружальця, які по діаметру будуть збігатися з отворами банки та вкладіть їх всередину, на смалець. Так ви допоможете захистити м’ясні продукти від контакту з повітрям.

Банки треба закрити пластиковими кришками, а зверху зав’язати пергаментом, який ви попередньо просочили горілкою. Також можна скористатися целофаном замість пергаменту. Зав’яжіть банки міцними нитками та оберніть темним папером. Зберігати таку заготовку треба в прохолодному місці.

Такий гуляш можна використати в будь-який момент. Достатньо додати до нього трохи овочів, тушкувати кілька хвилин і ви матимете смачну повноцінну страву.