Як приготувати джем з цибулі: вишуканий рецепт цибулевого конфитюра

Як приготувати джем з цибулі: вишуканий рецепт цибулевого конфитюра

Цибулевий джем або конфітюр приписують собі італійці та французи. Ми не будемо з’ясовувати, хто саме придумав готувати джем з цибулі, а просто приготуємо і будемо насолоджуватися цим незвичайним смаком.

Для приготування цибульного джему потрібна цибуля червоних або білих сортів – в них менше гіркоти.

Приготуйте інгредієнти для цибульного конфитюра:

  • 500 гр. цибулі;
  • 150 гр. десертного вина (червоного для червоної цибулі і білого, для білих сортів цибулі);
  • 25 гр. вершкового масла;
  • 4 столові ложки рідкого меду, або цукру;
  • 2 ст. ложки бальзамічного, або яблучного оцту;
  • 0,5 ч. ложки сухих італійських трав;
  • Сіль, перець, родзинки – за смаком.

Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте його кільцями, або півкільцями.

Обсмажте цибулю на вершковому маслі, на дуже слабкому вогні, щоб цибуля стала прозорою, але ні в якому разі не пригоріла.

Додайте мед. Розмішайте, щоб цибуля гарненько перекипіла з медом і злегка карамелізувалась.

Влийте в сковороду оцет і вино.

Як тільки суміш закипить, поставте сковороду на розсікач, щоб конфітюр ледь кипів.

Покладіть спеції, сіль і перець. Прикрийте сковороду кришкою і тушкуйте цибулю близько 15-20 хвилин. За цей час кільця цибулі просочаться винно-медовим смаком і придбають неймовірний аромат.

Зберігати цибульний конфітюр можна в щільно закритих банках в холодильнику. Термін зберігання визначити не вдавалося ще нікому, так як з’їдали його протягом декількох днів, після приготування.

Конфітюр з цибулі чудово гармоніює з м’ясом, з рибою, печінкою. Крім того, ним можна просто намазати тост, і такі прості продукти, як підсмажений хліб і цибульний джем зроблять ваш день незвичайним і трішки французьким.

Дивіться на відео, як приготувати конфітюр з червоної цибулі і вина: