Джем з ранеток відрізняється від звичайного яблучного джему насамперед своїм смаком. Ранетки більш кислі і терпко вя’жучі, але саме це і робить джем з райських яблучок таким особливим.
Джем можна приготувати двома способами. Але це більше стосується підготовчого етапу. Адже ранетки дуже маленькі і чистити їх дуже складно. Можна ще помучитися, якщо яблук мало. Але якщо у вас відро ранеток, то вам доведеться й заночувати на кухні.
Отже, яблука потрібно вимити, почистити і вирізати серцевину з насінням. Це якщо у вас достатньо часу.
Якщо ж ні, то можна просто скласти цілі яблука в каструлю і залити водою, щоб яблука були злегка покриті водою.
Доведіть воду до кипіння, зробіть газ тихіше і накрийте каструлю кришкою. Яблука повинні варитися 15-20 хвилин на дуже слабкому вогні.
Якщо яблука чищення, то вам залишилося їх всього лише подрібнити блендером. Якщо ж ні, то доведеться їх перетерти через сито. Так ви позбудетеся і від насіння і від шкірки.
В отримане пюре додайте цукор і розмішайте.
Якщо пюре дуже густе, варто в нього додати трохи води, інакше джем вийде дуже щільним. Варити яблучний джем потрібно до загустіння і зменшення початкового об’єму приблизно на 1/3.
Приготуйте банки. Вимийте їх і простерилизуйте. Розкладіть гарячий джем по банках і закатайте кришками. Зберігаєтися яблучний джем може більше року при кімнатній температурі.
Але, як показує практика, його завжди мало і з’їдають його раніше, ніж закінчиться термін придатності.
Як приготувати джем з ранеток, дивіться на відео: