Як приготувати банановий джем з лимоном в домашніх умовах: оригінальний рецепт заготовки джему з бананів на зиму

Банани – одні з улюблених фруктів багатьох людей. Але більшість звикла їсти їх свіжими або додавати в морозиво чи молочні коктейлі. Насправді ж, з бананів можна робити цікаві і смачні заготовки. Одна з них – бананово-лимонний джем. Тож пропонуємо вам простий і смачний рецепт такого джему.

Лимон і банан мають контрастні смаки. Завдяки цьому вони чудово поєднуються. Банан стає не таким надмірно солодким, а лимон перестає бути надто кислим.

На 1 кілограм бананів треба взяти:

  • 0,5 кілограма цукру;
  • 2 лимона;
  • 1 склянку води.

Банани необхідно почистити від шкірки та порізати кружальцями.

Потім наберіть в каструлю воду, додайте цукор, доведіть розчин до кипіння і покладіть в сироп кружальця банана.

Далі банани треба варити, доки вони не стануть м’якими. В середньому, це займає біля 10-ти хвилин. Після цього необхідно дати бананам трохи вихолонути, а потім перетворити їх на пюре за допомогою блендера чи товкача для картоплі.

Тепер треба витиснути сік лимонів в масу, потім поставити джем на вогонь і почати його уварювати. Коли маса зменшиться приблизно в два рази – можна вимикати вогонь та розливати джем в попередньо стерилізовані банки. Закатайте їх кришками, дайте заготовці вихолонути та відправте її на зберігання в холодильник або холодну комору.

Термін придатності такої заготовки – до 6-ти місяців.

А з цього відео ви зможете дізнатися, як зварити бананово-апельсиновий джем: