Банани – одні з улюблених фруктів багатьох людей. Але більшість звикла їсти їх свіжими або додавати в морозиво чи молочні коктейлі. Насправді ж, з бананів можна робити цікаві і смачні заготовки. Одна з них – бананово-лимонний джем. Тож пропонуємо вам простий і смачний рецепт такого джему.
Інгредієнти: Банан, Лимон, Цукор
Лимон і банан мають контрастні смаки. Завдяки цьому вони чудово поєднуються. Банан стає не таким надмірно солодким, а лимон перестає бути надто кислим.
На 1 кілограм бананів треба взяти:
- 0,5 кілограма цукру;
- 2 лимона;
- 1 склянку води.
Банани необхідно почистити від шкірки та порізати кружальцями.
Потім наберіть в каструлю воду, додайте цукор, доведіть розчин до кипіння і покладіть в сироп кружальця банана.
Далі банани треба варити, доки вони не стануть м’якими. В середньому, це займає біля 10-ти хвилин. Після цього необхідно дати бананам трохи вихолонути, а потім перетворити їх на пюре за допомогою блендера чи товкача для картоплі.
Тепер треба витиснути сік лимонів в масу, потім поставити джем на вогонь і почати його уварювати. Коли маса зменшиться приблизно в два рази – можна вимикати вогонь та розливати джем в попередньо стерилізовані банки. Закатайте їх кришками, дайте заготовці вихолонути та відправте її на зберігання в холодильник або холодну комору.
Термін придатності такої заготовки – до 6-ти місяців.
А з цього відео ви зможете дізнатися, як зварити бананово-апельсиновий джем: