Зефір вже давно полонив серця ласунів по всьому світу. Дуже часто немає можливості купувати знову й знову свіжий зефір. Багато хто після придбання зберігають його деякий час в умовах будинку.
Інгредієнти: Зефір
При зберіганні різного виду зефіру важливо розуміти, що існує кілька рекомендацій, які допоможуть, як можна довше насолоджуватися ніжним смаком солодощів. Є господині, які навчилися робити його в себе на кухні, і їм теж потрібно знати, як зберегти придатність солодощів надовго.
Зміст
Правильний вибір зефіру є запорукою успішного зберігання
Всім відомо, що справжній зефір роблять із яблучного пюре та пектину (або агару). Знайти такий, в сучасних магазинах, дуже важко, а в деяких регіонах взагалі неможливо. Натуральний зефір без барвників повинен бути білого кольору. Іноді він має жовтуватий відтінок, тому що при його приготуванні був використаний яєчний порошок. Бувають ці ласощі й сіруватого відтінку, він свідчить про наявність у рецепті замороженого білка. Не можна вірити тому, що, наприклад, червоний зефір має такий колір через фруктовий наповнювач. Це неправда. Весь кольоровий зефір має в своєму складі барвники.
Вибираючи ласощі, потрібно уважно придивитися до його зовнішнього вигляду. Він повинен бути з чіткими ребристими сторонами й з рівною поверхнею (тріщини видають несвіжість продукту). При акуратному натиску свіжого зефіру відчувається м’якість і пружність. Якщо солодкість тягнеться, то до завершення терміну придатності залишилося зовсім мало часу.
За яких умов найправильніше зберігати зефір у домашніх умовах
Не завжди вдається з’їсти весь зефір, потрібно знати, як зберігати зефір в домашніх умовах. Для цього його потрібно покласти в пакет і щільно зав’язати. Для зберігання солодких ласощів підійде темне сухе місце з кімнатною температурою від +18 °С до +25 °С (наприклад, кухонну шафу). Також це можуть бути дверцята холодильника (там тепліше, ніж на полицях). В таких умовах зефір буде придатним до вживання більше, ніж 1 місяць.
Слід не забувати, що розламаний зефір псується швидше. У такому стані він швидко втрачає вологу. Зберігатися подібний зефір може не більше, ніж 5 днів при температурі від + 3 °С до +5 °С.
При зберіганні цього продукту важливо стежити за показниками вологості, так як в його складі є вода. Вони повинні бути не менші, ніж 75%.
Закрита тара з купленим зефіром зберігається близько 9 місяців, з урахуванням того, що будуть дотримані всі необхідні умови.
Зберігання зефіру, приготованого самостійно
Багато господинь призвичаїлися робити зефір самостійно. Для правильного зберігання солодощів важливо те, з чого вони зроблені: на основі агару та яблучного пюре або з цукрової пудри. Через те, що домашній зефір приготований без консервантів, час його зберігання не такий довгий як магазинного. Зефір, в якому головний інгредієнт – це цукрова пудра, може простояти довше, тому що він більш сухий.
Зберігати десерт слід в тарі, яку можна щільно накрити харчовою плівкою, в холодильнику. Кімнатна температура в цьому випадку не підходить, тому що домашній зефір – це, так зване, повітряне желе, а його не слід зберігати в таких умовах, інакше воно швидко зіпсується.
Знаючи всі важливі поради щодо зберігання зефіру в домашніх умовах, можна не боятися й купувати або готувати його самостійно не тільки на один раз.