Як правильно зберігати тушонку в домашніх умовах

Сучасні технології допомагають зберігати тушонку просто й протягом тривалого часу. Але є кілька важливих нюансів, без яких не вдасться вберегти продукт.

Багато хто звик робити запаси тушонки, тому знання про те, як, де і в яких умовах її зберігати ні для кого не будуть зайвими.

Як створити необхідні умови для зберігання тушонки

У тушонці власного приготування немає консервантів, але навіть в домашніх умовах можна домогтися тривалості зберігання, якщо дотримуватися кількох правил.

Показники градусника при збереженні подібної м’ясної заготовки повинні коливатися в межах від 0 °С до + 20 °С.

У приміщенні з високою вологістю, корозія почне псувати кришку, тоді не можна буде говорити про герметичність, яка є дуже важливою в процесі зберігання м’ясного продукту.

Наліт і темні плями на тарі з тушонкою повинні насторожити. Такий продукт краще не їсти. Тушонку слід відправити на зберігання в місце, де темно й прохолодно. Максимальний період придатності м’ясних консервів до 3 років (на деяких магазинних продуктах зазначено термін 4 роки, а то й 5 років).

У чому й де можна зберігати тушонку

У домашніх умовах, природно, що кращою тарою для зберігання тушонки є скляна чиста суха банка, герметично закупорена металевою кришкою. На заводах м’ясо поміщають в металеві банки з запаяними краями. У другому випадку консерви зберігаються довше.

В холодильнику

Зберігати велику кількість тушонки в холодильному пристрої ніяк не вийде. У ньому зберігають тільки відкриту м’ясну заготівлю (максимум, 2 доби).

У морозильному пристрої

Якщо не вдається використати тушонку відразу ж після відкриття, й найближчим часом  в меню немає страв із цим інгредієнтом, то м’ясо можна відправити в зіп-пакеті або в герметичному лотку в морозилку не більш, ніж на 2 місяці. Так само можна зберігати й закриті м’ясні консерви, але це якось нелогічно, адже термін її придатності від цього не збільшується.

На кухні

Тушонка не любить світло, але цілком нормально ставиться до досить високої температури. Тому її можна зберігати в закритій кухонній шафі далеко від джерела тепла до 3 років. Природно, що відкриту банку з тушонкою залишати на кухонному столі не можна.

Варто відзначити, що продовжити термін придатності м’ясних консервів, допомагає шар жиру під кришкою, це як би «доповнює» герметичність. Не варто вживати в їжу тушонку в тому випадку, коли є сумніви з приводу її якості. Це може скласти серйозну загрозу для здоров’я.

Див. відео: “Така заготовка повинна бути в кожному домі! Домашня тушонка з свинини для тривалого зберігання! “: