Далеко не кожному відомо, як необхідно зберігати куплені або приготовані самостійно (це завжди якісніше) цукати. В результаті, через це продукт може швидко зіпсуватися чи втратити свою користь. Цукати зовсім «не шкідливі» і не вимагають до себе якоїсь особливої уваги, але, все ж, деякі правила зберігання варто знати.
Інгредієнти: Цукати
Зміст
Кілька способів зберігання цукатів
Знаючи про способи зберігання зацукрованих фруктів в домашніх умовах, вдасться на досить тривалий час забезпечити своїх рідних корисним і смачним продуктом.
Головною умовою успішного зберігання цукатів є:
- прохолодне, темне і сухе місце (холодильник, підвал або навіть балкон);
- скляна, щільно закручується тара або вакуумні пакети.
Вологе приміщення і сильно підвищена температура буде сприяти тому, що цукати швидко втратять презентабельність і злипнуться.
У разі, якщо хочете цукрувати фрукти або овочі в домашніх умовах, то існує просто ідеальний спосіб їх зберігання. Тобто, зварену запашну суміш не потрібно пересипати пудрою, цукровим піском або ставити сушити, а можна відразу ж, як варення, розлити в чисту скляну тару і закупорити. Таким способом добре користуватися тоді, коли планується тривале зберігання продукту.
Як вибрати цукати, щоб вони зберігалися довше
Купуючи цукати в магазині, необхідно відповідально поставитися до цього процесу, бо якість впливає на термін зберігання продукту. Зацукровані фрукти не повинні бути вологими (не можна, щоб при легкому натисканні виділялася волога), але пересушені та жорсткі теж не годяться. Вас повинен насторожити той факт, якщо на упаковці вказано термін зберігання більш ніж 1 рік. Такі цукати, швидше за все, не натуральні. Правильно зроблені цукати, це коли скибочки не сильно пересипані цукром і не склеюється одна з одною. Насичений яскравий (не природний) колір цукатів може свідчити про те, що до продукту додали барвники.
Зберігання цукатів в морозильці
Безліч господинь вважає, що найкращим місцем для зберігання цукатів є морозильна камера. В таких умовах вдається повністю вберегти смакові і корисні якості, а також, аромат.
Для зберігання таким способом, цукати слід розподілити по спеціальними вакуумним поліетиленовим або зіп- пакетам і відправити в морозильну камеру. Розморожувати цукати зовсім не важко, варто просто залишити їх на 6-8 годин на полиці холодильника в тій же тарі, в якій вони були в морозилці.
Вжити в їжу такий продукт необхідно буде протягом 24 місяців.
Більше про приготування та зберігання цукатів у домашніх умовах дізнайтесь із відео.