Як правильно зберігати торти з різними начинками, та коржами

Сучасні «ділові» господині рідко коли печуть торти вдома. Найзручніше замовити їх в кондитерському магазині. Але знати про терміни зберігання цих ласощів необхідно кожному, адже не завжди вдається з’їсти величезний торт за один раз і не завжди замовлення приходить безпосередньо в переддень свята.

Якщо так трапиться, що треба буде зберегти торт у придатному стані протягом деякого часу після випікання або ж придбання, то обов’язково потрібно слідувати рекомендаціям досвідчених кондитерів і не упустити жодної важливої деталі.

Яких умов зберігання тортів необхідно дотримуватися

Існує кілька важливих моментів, які відносяться до правил зберігання майже будь-якого виду тортів.

  1. Допустимі норми температурного режиму повинні коливатися в межах від +2 до +6 °С.
  2. Найкращим місцем для зберігання торта є холодильний пристрій. В крайньому випадку, якщо немає можливості відправити солодкий виріб у холодильник, то можна віднести його на балкон. Але при цьому необхідно упевнитися, що вночі не передбачається сильний мороз. Не правильно залишати торт навіть на деякий час в умовах кімнатної температури.
  3. Максимальним терміном зберігання торта є 5 діб. Після ласощі не придатні до вживання й навіть небезпечні для здоров’я. Винятком можуть бути тільки ті торти, при виготовленні яких використовувалися консерванти.
  4. Перед відправкою на зберігання торт необхідно упакувати в спеціальну тару, картонну коробку, замотати харчовою плівкою або ж накрити кришкою, якою користуються при розігріві їжі в мікрохвильовій печі. Все це потрібно для того, щоб торт не всмоктав у себе сторонні аромати.

Свіжий торт, відразу ж після приготування, відправляти в холодильник не можна. Потрібно почекати, щоб коржі до кінця охололи, а крем трохи просочився. Якщо в якості прикраси використовувалася мастика, то вона повинна трохи підсохнути, інакше може утворитися конденсат і поверхня лопне.

Скільки можна зберігати торт в залежності від крему та коржів

Дуже швидко псуються торти, в яких в якості крему використовувалися натуральні збиті вершки. Вони придатні до вживання тільки чверть доби. Протягом 5 діб може зберігатися торт, крем якого складається з вершкового крему з рослинних компонентів.

Сирні креми залишаються в придатному стані протягом 1 доби, а йогуртові – півтори доби.

Торт зі сметанним (коли використовується домашня жирна сметана) кремом і достатньою кількістю цукру може зберігатися протягом 5 днів. Якщо виріб із масляним або заварним кремом, то їсти його безпечно протягом трьох діб. Також 3 доби можуть зберігатися торти з медовими коржами, а з бісквітними трохи довше – 5 діб.

Тривалий час (10 днів) можуть бути в придатному стані, так звані, «сухі торти». Тобто це коли основою є безе з горішками арахісу перешаровані варенням або джемом.

Дотримуючись усіх правил зберігання тортів, вийде радувати себе й своїх близьких справжнім смаком солодкого виробу протягом того чи іншого часу.

Див. відео “Як зберегти торт? Свіжість надовго – корисні поради “: