Як правильно зберігати сиру аджику

Багато господинь в захваті від пікантної аджики, яку при готуванні не треба піддавати термічній обробці. Знання декількох секретів дозволить їй довгий час не псуватися.

При приготуванні сирої аджики необхідно враховувати кілька факторів, завдяки яким вона буде придатною протягом визначеного часу.

Готовий продукт обов’язково слід зберігати в холодильному пристрої. Дуже часто у господинь виникає питання з приводу того, чому іноді в аджиці, навіть зробленої за перевіреним рецептом, починається процес бродіння набагато раніше закінчення терміну придатності.

Причин цього може бути кілька:

  • в процесі приготування, в соус могла потрапити некип’ячена вода;
  • овочеві інгредієнти могли бути поганої якості;
  • в гостру закуску випадково потрапили сміття та грязь.

Тому до підготовки овочів і трав (їх необхідно промити з особливою ретельністю) для сирої аджики потрібно поставитися з великою відповідальністю.

Для того щоб розвіяти сумніви та залишатися впевненими в тому, що аджика незабаром не зіпсується, варто додати в неї пару таблеток аспірину (1 таблетка на 1 л пікантної закуски). В якості консервантів також можна скористатися оцтом або навіть горілкою.

Велика кількість гострих інгредієнтів в аджиці теж допоможе їй довше залишатися свіжою. З цією ж метою можна під час приготування страви спочатку перемолоти та піддати кип’ятінню томати, а потім додати до них інші компоненти в сирому вигляді.

Перемішувати соус обов’язково необхідно тільки за допомогою дерев’яної ложки. Для зберігання аджики відмінно підійдуть невеликі баночки зі скла, які щільно закриваються, або навіть пластикові пляшки. Зверху в кожну тару перед її закручуванням слід налити невелику кількість рослинної олії для більшої впевненості в збереженні в якісному стані закусочної страви.

Якщо дотримуватися всіх рекомендацій від досвідчених господинь, то аджика зможе простояти в придатному вигляді весь зимовий період.