Питання зберігання шарлотки можна вважати не сильно актуальним, так як подібний яблучний пиріг зазвичай змітають зі столу відразу після того, як він охолоне. Але якщо доведеться все-таки зберігати шарлотку, то треба пам’ятати, що вона не може бути придатною довгий час через кислувату начинку, й вимагає до себе трохи уваги.
Інгредієнти: Шарлотка
Шарлотку прийнято зберігати в холодильному пристрої (після того, як вона повністю охолоне). Деякі господині відправляють її на збереження прямо в формі, в якій вона пеклася. При цьому верх тари необхідно туго затягнути харчовою плівкою. Також можна скласти нарізаний яблучний пиріг (розташувавши, начинкою один до одного) в зручний харчовий контейнер із щільною кришкою.
Ставити в холодильник, звичайно ж, не треба цілий пиріг, а тільки ті шматочки, що залишилися й залишати їх там можна не довше, ніж на 5 днів. Шарлотка не втрачає своїх істинних смакових якостей пів доби. Тому, відправка в холодильник – це крайні заходи. Потрібно пам’ятати, що в першу чергу може скиснути яблучна начинка, ну а поруч з нею, ясна річ, і тісто.
Зберегти свіжість шарлотки також допоможе своєрідна помадка: сметана, збита з цукровим піском. Нею необхідно намазати поверхню пирога. Таким чином, він не стане скоро черствіти.
В крайньому випадку, шарлотку можна заморозити й зберегти її там до 1 місяця.