Східні солодощі рахат-лукум не можуть не подобатися. Вони вже давно завоювали світову славу серед ласунів. Але споживачі повинні пам’ятати про те, як його найкраще зберігати, для того щоб довше насолоджуватися вишуканим солодким смаком Сходу.
Всі, хто часто купує рахат-лукум, знають, що запорукою успіху в цій справі є правильний вибір продукції. Тобто, від якості безпосередньо залежить і термін придатності.
Як правильно вибирати рахат-лукум, щоб він довше зберігався
Якщо не нехтувати кількома правилами, купуючи рахат-лукум, вдасться придбати якісну продукцію, яка зможе довше зберігатися.
- Багато продавців зберігають східні солодощі неправильно. Вони не повинні бути упакованими в картонну або целофанову тару.
- Дуже добре, коли є можливість купувати рахат-лукум в спеціалізованому магазині. Там він зберігається в спеціальному холодильнику, не маючи коробок. Той рахат-лукум, який продається на вулиці, зазвичай обвітрений.
- При неправильному зберіганні продавцями солодкого продукту можуть свідчити «втягнуті боки» і матовий, а не блискучий, колір в розрізі.
- Натуральний продукт не може липнути до целофанового пакету. Після стиснення, рахат-лукум повинен приймати колишню форму.
Важливо пам’ятати: купивши натуральний якісний продукт, можна бути впевненим у тому, що він буде придатним до вживання довше, ніж неякісний.
Правила зберігання рахат-лукуму
Рахат-лукум не зіпсується найближчим часом після його придбання, якщо йому забезпечити правильні умови.
- Зберігати його потрібно в герметичному упакуванні, тому що ці солодощі взагалі «не люблять» повітря.
- Кращим місцем для зберігання рахат-лукуму є холодильник (+ 5 … + 10 °С).
- Після відкриття упакування продукт необхідно загорнути в пергаментний папір (при його відсутності підійде й звичайний, тільки з умовою, що на ньому не буде нічого надруковано). Ні в якому разі для цього не можна використовувати целофан або фольгу (в них ласощі швидко запаряться).
Оптимальним терміном придатності прийнято вважати період від 1,5 до 2 місяців. Але деякі турки впевнені в тому, що його можна зберігати й до півроку, зробивши основний акцент споживачів на тому, що рахат-лукум після 2 місяців стане твердим, втратить колишній смак і аромат.
Див. відео: ТУРЕЧЧИНА / БЕРЕЗЕНЬ 2019 / ТУРЕЦЬКІ СОЛОДОЩІ / LOKUM / Магазин солодощів в Анталії.