Як правильно зберігати пахлаву після придбання

Східні солодощі сміливо можна назвати дорогим задоволенням, особливо якщо вдасться купити ці турецькі ласощі на батьківщині продукту.

Любителі екзотичного солодкого виробу повинні знати: чи можна, і за яких умов найкраще зберігати пахлаву.

Відомо, що солодка смакота – це пиріг, просочений маслом і медом або сиропом. Зберігати пахлаву тривалий час (більше 15 днів) не бажано. Тут йде мова не стільки про шкоду для здоров’я людини, як про те, що виріб вже всього лише через кілька годин стає твердим і не таким смачним як свіжий. Пахлавою найкраще насолоджуватися відразу ж після приготування.

Є види пахлави, які можна зберігати до 2-х місяців. Зберігаючи її в холодильнику або в іншому прохолодному місці, куди не потрапляють сонячні промені. Важливо, щоб упаковка під ласощі була герметичною. Оптимальними температурними показниками при зберіганні пахлави є 18 °С і вологість повітря – не більше, ніж 75 відсотків.

При перевезенні, через брак герметичного контейнеру подібні східні ласощі можна розмістити в картонній коробці, застеленій пергаментним листом. Складати пахлаву шарами не бажано. Вона склеїться великим шматком і втратить презентабельний вигляд.