Як правильно зберігати кров для кров’янки

Кров відноситься до продуктів, які зберігати взагалі не можна. Вона швидко реагує та вступає у взаємодію навіть з незначним забрудненням із зовнішнього середовища.

Але якщо любителі кров’янки не можуть відразу ж приступити до її переробки, то вони повинні знати про важливі моменти в плані зберігання крові.

Після забору крові та до моменту приготування кров’янки є всього лише 2 години, максимум доба, але тільки в тому випадку якщо продукт був отриманий в ідеально стерильних умовах і відразу ж був відправлений в герметичній тарі в холодильник.

Існує, правда, на думку деяких фермерів одне рішення проблеми, яке допомагає трохи продовжити термін придатності продукту. Тобто трохи застояну на 2-3 доби кров можна реанімувати, додавши в неї оцет із сіллю та зібравши згорнутий білок із поверхні. Але лікарі проти такого прийому.

На виробництвах, заготовляють кров, для заводів, які роблять ковбаси, кров заморожують в спеціальних ємностях і відправляють в агрегати з температурними умовами від -18 °С до -35 °С.

Але все ж варто підкреслити, що не варто ризикувати та зберігати кров, краще постаратися відразу ж переробити її або ж викинути.

Уже приготовлену кров просто в смаженому вигляді або у складі кров’янки можна зберігати в холодильному пристрої (при температурі від + 2 °С до +6 °С) не довше, ніж 4 доби. Кров’янку можна заморожувати, але тільки якщо вона без цибулі та часнику. Термін її придатності в морозильній камері становить 6 місяців.