Як правильно зберігати каштани на зиму

Зазвичай споживачі насолоджуються оригінальним смаком їстівних каштанів в зимову пору, хоча момент їх збору припадає на осінь. Вся справа в тому, що зберігати цей продукт зовсім не складно. З огляду на всі поради досвідчених господинь, кожен зможе правильно зберегти незвичайні горіхи і здивувати своїх рідних стравою з каштанів в зимові дні. 

Чи можна зберігати каштани в свіжому вигляді

Горіхи каштанів довго зберігатися у свіжому вигляді не можуть. На них дуже швидко (всього через пару днів), з’явиться наліт цвілі. Особливо, якщо каштани будуть упаковані в пакет з поліетилену і стояти просто на кухонному столі, де, природно, кімнатна температура.

Відразу ж після збору каштани необхідно віднести в темне прохолодне місце. У шкаралупі вони здатні зберігати свіжість близько 1 тижня. Урожай каштанів можна засипати піском або сухими каштановими листям і віднести в льох, температура якого повинна бути від + 2°С до +5°С. В таких умовах вони будуть придатні до вживання протягом декількох місяців (до півроку).

Зберігання каштанів в холодильнику або морозилці

У природному складі каштанів є велика кількість води. Тому, найкраще зберігати їх в холодильнику, при правильних умовах (від 0°С до 1°С), вони можуть зберігати свіжий стан протягом 2 місяців. Слід пам’ятати, що нижні полиці завжди холодніші за верхні, тому, внизу холодильного пристрою каштани, природно, будуть зберігатися довше.

Перед відправкою в холодильник, каштани необхідно помістити в поліетиленовий пакет, після чого, в упаковці треба зробити кілька отворів, для вентиляції повітря.

Якщо каштанові плоди поставити в морозилку, то вони будуть придатні до вживання протягом півроку. Варто врахувати, що перед заморожуванням їх краще зварити, прожарити або спекти. Це продовжить термін зберігання. Упаковувати (для зберігання продукту в морозильній камері) найкраще в вакуумні пакети або в фольгу.

Існує ще один спосіб зберігання каштанів аж до наступного врожаю – це консервація. Як це зробити, можна дізнатися подивившись відео на ютуб каналі Cooking Lady tsh.