Приємно, що сучасні, занадто зайняті на роботі, господині, вважають правильним готувати домашню випічку самостійно. Тому великій аудиторії подібних пекарів важливо знати про правильне зберігання булочок власного виробництва.
Інгредієнти: Булочки
Перевірені способи досвідчених господинь допоможуть, як можна довше, зберегти булочки свіжими та апетитними. Перше правило звучить трохи парадоксально, але йому слід довіряти тому, як багато господинь самостійно переконалися в його правдивості. Булочки, спечені з будь-якого виду тіста, довше залишатимуться свіжими, якщо їх нарізати або розламати. Цілий виріб зачерствіє швидше.
Після випікання булочки повинні охолонути самостійно (без хитромудрих прискорень). Для цього випічку досить буде тільки накрити чистим рушником і дочекатися, коли вона перестане бути гарячою.
При взаємодії з киснем булочки швидше втрачають свою свіжість. Тому, остиглу до кінця випічку необхідно загорнути в харчову плівку, фольгу або помістити в поліетиленовий кульок. Зазвичай її залишають на кухонному столі.
Але якщо є припущення, що з’їсти булочки максимум, як за 2 дні, не вийде, то їх можна відправити в холодильник і продовжити їх придатність ще на день або два. Деякі господині заморожують випічку, але, напевно, немає нічого смачнішого, ніж свіжа ще трохи гаряча булочка. Тому вдаватися до таких крайніх моментів краще не варто. Зачерствілу булочку можна реанімувати в мікрохвильовці, накривши її серветкою і погрівши кілька хвилин.