Цінний бджолиний віск цілком реально зберігати вдома. Термін його придатності досить тривалий, але при неправильних умовах він втрачає свої корисні якості.
Інгредієнти: Віск
Досвідчені бджолярі впевнені, що немає нічого складного в процесі зберігання бджолиного воску в домашніх умовах, головне тільки, слідувати всім необхідним рекомендаціям.
Зміст
Як зберігати бджолиний віск, щоб він зберіг свою користь
У натурального продукту, який до того ж і був перероблений у відповідності з усіма вимогами, немає обмеженого терміну придатності. Протягом багатьох років він не засихає, не вбирає вологу, не окислюється і не втрачає свій аромат. Але досвідчені пасічники рекомендують використовувати віск в тих чи інших цілях протягом перших 2-3 років після його отримання. У зв’язку з тим, що після закінчення цього періоду продукт бджільництва стає менш корисним.
Див. відео: “Перетоплюємо бджолиний віск на багатті” (це важливий момент в отриманні якісного продукту, який, зрозуміло, буде зберігається довше):
Поява білого нальоту на воску, що зберігається в домашніх умовах, не повинна насторожувати. Це не є свідченням зіпсованості. Його можна легко видалити. Для цього необхідно відправити віск під промені сонця.
Умови для якісного зберігання бджолиного воску
Для того щоб уберегти не тільки зовнішні дані продукту, але і його корисні властивості, структуру, аромат, а також відтінок, необхідно помістити його в стерильну баночку з скла, яку є можливість герметично закупорити (це не дозволить проходити повітрю всередину). Розмір тари повинен бути відповідним. Кращим місцем для зберігання баночки вважається темне приміщення, яке захищене від попадання прямих сонячних променів і має помірний рівень вологості.
Такі умови дозволять зберегти воскову сировину в якісному стані без втрати цінних властивостей продукту протягом досить тривалого періоду.