Заморожена слива може стати відмінним додатком до різних страв. Тому ми пропонуємо кілька простих способів заморожування цих фруктів.
Інгредієнти: Вода, Сливи, Цукор
Зміст
Підготовка ягід до заморожування
Перед заморожуванням сливи обов’язково треба добре помити та висушити.
Мити можна як під краном, так і в великій посудині. Оскільки сливи сильно не брудняться, їх не доведеться надто ретельно вимивати.
Після миття їх треба добре витерти рушником.
Способи заморозки сливи на зиму
Слива заморожена з кісточкою
Якщо сливи використовуватимуться для приготування компоту, можна заморожувати їх прямо з кісточкою. Фрукти розкладають по герметичним пакетам та відправляють в морозильну камеру.
Як заморозити сливу без кісточок
Ягоди треба розрізати навпіл та дістати ножем кісточку.
Заморожувати можна половинками або четвертинками. Якщо для витягання кісточки надріз робився тільки з одної сторони, фрукти можна заморозити цілими.
Спочатку сливи викладають на дощечку, накриту харчовою плівкою, і лишають в морозильній камері мінімум на 4 години.
Потім їх перекладають в пакети і кладуть назад в морозилку.
Такий вид заморозки ідеально підійде для випічки.
В цьому відео можна побачити, як заморожувати сливи порційно:
Слива, пересипана цукром
Сливи треба помити, порізати, скласти в посудину та пересипати цукром. Кількість цукру можна класти за смаком, але середньою пропорцією, яку радять в більшості рецептів, є 200 грамів на 1 кілограм.
Заготовку треба викласти в контейнери та поставити в морозилку.
Про те, як пересипати цукром сливу в пакеті, можна дізнатися з цього відео:
Як заморозити сливу в сиропі
Цей спосіб потребує трохи більше часу, але заморозка вийде дуже смачною.
Сливи ріжуть на половинки або чотири частини. Можна зняти шкірку, але це вже за вашим власним бажанням. До речі, так можна заморожувати і цілі фрукти, але їх обов’язково треба проткнути в кількох місцях дерев’яною шпажкою.
Якщо ви хочете зняти шкірку з цілих слив, то є маленький секрет, який допоможе зробити це набагато швидше і акуратніше: треба зробити надріз в формі хрестика біля місця плодоніжки та покласти сливу в окріп на 30 секунд. Після такої процедури шкірка зніметься за секунду. Так можна чистити і помідори.
Для приготування сиропу треба взяти цукор і воду в пропорції: 500 грамів цукру на літр води. Сироп необхідно закип’ятити та варити до повного розчинення цукру.
Потім сироп треба добре охолодити, в ідеалі до +6-ти – +10-ти градусів за Цельсієм, і залити нам сливи, попередньо викладені в контейнер. Після цього, заготовку ставлять в морозильну камеру.
Слива в вакуумі
Щоб заморозити сливи таким способом, треба використовувати вакуумізатор і спеціальні пакети.
Як розморожувати сливу
В компот та начиння випічки треба класти нерозморожену сливу.
Якщо фрукти треба розморозити, то їх необхідно спочатку викласти в основний відділ холодильника, а потім перекласти на стіл, аби вони повністю розморозилися при кімнатній температурі. Розморожувати сливи в мікрохвильовці категорично заборонено.