Як правильно заморозити кабачки на зиму

З кабачків можна приготувати безліч смачних страв. Тому  обов’язково варто заморозити трохи на зиму. Зараз ми розкажемо, як можна заморожувати кабачки у різному вигляді.

Необхідно брати молоді і трошки недозрілі кабачки, у яких шкірка має світло-зелений колір.  Старі краще не брати. Також не підходять Цукіні, оскільки вони надто соковиті.

Овочі необхідно добре помити, обрізати хвостики та нарізати у тому вигляді, який вам більше підходить. Тип нарізки варто визначати в залежності від того, для чого саме ви будете використовувати заморозку.

kabachok

Заморожування кабачків кубиками на зиму

Кубики – універсальний вид нарізки, оскільки він підходить для рагу, запіканок і навіть прикорму для малюків. Заморожувати можна як сирі кубики, так і варені.

Замороження кабачків кубиками на зиму

Якщо ви хочете заморозити сирі кубики, то їх треба просто скласти в пакети чи контейнери і відправити в морозильну камеру.

Щоб зварити кабачки кубиками, складіть їх в друшляк, опустіть в киплячу воду на 3-4 хвилини,  а потім перекладіть друшляк в крижану воду. Щоб зробити її такою – додайте кубики льоду. Коли кабачки вистигнуть – можна фасувати їх та відправляти в морозилку.

Заморожування кабачків для млинців або оладок

Щоб мати змогу робити з заморожених кабачків оладки, їх треба натерти на тертці та відкинути на друшляк, аби стекла рідина.

Замороження кабачків для млинців або оладок.

Далі натерті кабачки необхідно розкласти в пакети порційно (один пакет на одну порцію) і поставити в морозильну камеру.

zamorozka-dlya-kabachkovyh-oladij

Це відео присвячене заморожуванню кабачків на оладки:

Заморожування кабачків кружальцями

Щоб взимку підсмажувати кабачки, поріжте їх не дуже тонкими кружальцями.

Далі підготувати їх до заморожування можна одним із способів

  1. Обсмажити кабачки на сухій сковороді.
  2. Другий спосіб – бланшувати кружальця у воді або варити на пару протягом 3-х хвилин. Після цього обов’язково треба відкинути їх на друшляк, аби стекла рідина.
  3. Також можна посолити, лишити на 20 хвилин, потім промити та розкласти, аби стекла вода.

kabachok-kruzhochkami

Після цього необхідно взяти деко, викласти харчовою плівкою,  розкласти кабачки одним шаром і поставити в морозилку на 2 години. Далі перекласти кружальця в пакети і повернути в морозильну камеру.

Так само можна заготувати кабачки на рулети, але різати їх треба довгим слайсами.

Це відео присвячене правильному заморожуванню кабачків:

Як правильно розморозити кабачки.

Для розморожування треба переставити кабачки на нижню полицю холодильника або виставити на стіл, аби вони розморозилися при кімнатній температурі.

Якщо ви готуєте рагу, то розморожувати кубики не треба.

Заморожуйте кабачки та ласуйте ними всю зиму.