Часник – це неймовірно смачна і корисна приправа. І щоб взимку не витрачати зайві гроші та час на його покупку, можна зробити заготовки ще з літа та заморозити часничок. Ми розкажемо про те, як можна заморожувати цілі головки, зелень та часникову пасту.
Інгредієнти: Зелень часнику, Стрілки часнику, Часник
Зміст
Способи заморозки часнику і часникових стрілок в морозилці
Як заморозити часник на зиму цілим
Для заморожування треба обрати якісні щільні головки часнику, на яких нема пошкоджень, та зняти верхнє сухе лушпиння. Повністю часник чистити не треба. В митті також немає необхідності.
Часник треба розкласти в герметичні пакети, закрити та відправити в холодильник.
Як заморозити часник зубчиками
Часник треба розділити на окремі зубчики. Їх можна очищати, або лишити в лушпинні.
Зубчики також можна розкласти в пакети, або скласти в контейнери і заморозити.
З цього відео ви дізнаєтеся, як правильно зберігати часник:
Часникова паста на зиму
Також можна заморозити часникову пасту. Для цього зубчики треба почистити, скласти в блендер та перетворити в пюре. А потім розкласти цю масу в формочки для льоду. Після того, як паста замерзне, кубики дістають, складають в пакети та відправляють в морозилку.
Ще одне відео, присвячене зберіганню часнику:
Як заморозити зелень часнику
Також можна заморожувати не тільки самі головки, а і зелене пір’я.
Зелень необхідно промити під краном, просушити, дрібно нарізати на кружальця, скласти в пакети і відправити в морозильну камеру.
В цьому відео мова піде про заморожування пір’я часнику:
Як заморозити часникові стрілки
Заморожувати можна навіть часникові дудки або стрілки. Їх також треба добре помити, просушити, потім відламати частину з насінням, а самі стрілки порізати на шматочки, довжиною приблизно 4 сантиметри.
Далі стрілки бланшують в окропі протягом 5-ти хвилин, а потім викладають в крижану воду з додаванням льоду, аби вони зразу ж почали вистигати.
Коли стрілки повністю охолонуть, їх можна складати в пакети і відправляти на заморожування.
Як заморозити пасту з часникових стрілок
З часникових стрілок також можна зробити пасту. Спочатку їх треба промити і просушити. Потім зрізати частинки з насінням, а самі стрілки покласти в блендер або м’ясорубку та подрібнити.
Потім в масу необхідно додати сіль за смаком та дві столові ложки олії. Пасту розкладають в форми для льоду або пакети з герметичною застібкою. Пакети треба щільно притиснути, аби паста замерзла пластом. А пасту в формах ставлять в морозилку, потім дістають кубики, перекладають їх в пакети та повертають назад в морозильну камеру для зберігання.
Це відео присвячене приготуванню пасти з зеленого часнику:
Скільки зберігати заморожений часник в морозилці
Якщо часник не буде розморожуватися, то при постійній температурі -18 ° С він може зберігатися протягом 10-ти місяців.