Як правильно заморозити білі гриби на зиму в морозилці в домашніх умовах: способи заморозки

Білі гриби дуже смачні та запашні. Вони ідеально доповнюють страви, додаючи в них свою особливу родзинку. І щоб ласувати грибами весь рік, варто їх заморозити.

Як підготувати білі гриби до заморожування

Оскільки білі гриби сильно вбирають рідину, їх не варто мити в якомусь посуді. Максимум, що можна зробити – сполоснути під краном. І то, тільки в тих випадках, коли вони сильно забрудненні. А ідеальний спосіб очищення грибів – це просто протерти їх губкою або щіткою.

Білі гриби

Способи заморозки білих грибів

Як заморозити сирі білі гриби

Гриби можна заморожувати як цілими, так і порізаними на шматочки. Різати краще великі гриби, а маленькі можна не чіпати.

З дрібних заморожених грибів виходять відмінні другі страви, а порізані можна використати для приготування гуляшу.

Гриби в контейнері

Гриби треба розкласти на деко та поставити в морозильну камеру на 12 годин. Після цього їх розкладають в контейнери або пакети і лишають в морозилці.

Гриби в контейнері

З цього відео ви зможете дізнатися багато корисного про заморожування грибів.

Варені білі гриби на зиму

Гриби можна заморожувати не тільки в свіжому, але і в звареному вигляді. Так вони займають менше місця. До того ж, якщо ви зібралися варити гриби, можна сміливо брати і ті, які мають якісь зовнішні недоліки. Ще один плюс – варені гриби займають в морозильній камері менше місця.

варимо гриби

Боровики треба порізати на кубики та відправити в киплячу воду на 5 хвилин. Якщо тримати їх більше – вони почнуть втрачати свою пружність. Потім гриби відкидають на друшляк, дають добре стекти і вже після цього розкладають в контейнери.

Варені гриби в пакетах

Такі гриби чудово підходять для приготування супу або підливки. До речі, воду, в якій вони варилися теж можна заморозити, щоб потім додавати в різні перші страви. Для заморозки воду розливають в форми для льоду, ставлять в морозильну камеру, а потім дістають кубики і складають в пакет.

Це ще одне відео про те, як можна заморожувати гриби на зиму.

Як смажити білі гриби на зиму

Гриби треба порізати та викласти на пательню. На ній не має бути олії. Як тільки поверхня розжариться, гриби почнуть виділяти рідину. Треба зачекати, доки вона повністю вийде. На це піде десть 20 хвилин. І лише потім можна наливати олію та смажити грибочки до золотої скоринки.

смажимо гриби

Гриби треба відкинути на друшляк, щоб жир повністю стік, а потім викласти в пакети чи контейнери і відправити в морозильну камеру.

Смажені гриби повністю готові до споживання. Тому їх можна додавати в страви лише попередньо прогрівши.

Це відео присвячене правильному смаженню білих грибів:

Як зберігати і розморожувати гриби

Гриби треба зберігати в морозильній камері при температурі -18 градусів за Цельсієм.

В більшості випадків гриби не треба розморожувати, бо їх кладуть в киплячу воду або на пательню. Якщо ж розморозка все ж таки необхідна, спочатку гриби треба покласти в холодильник на кілька годин. Коли лід зникне – можна викласти їх на стіл щоб вони остаточно розморозилися при кімнатній температурі.