Заморозка – один з найпростіших та найзручніших способів зберігання риби. Заморожування дає можливість зберегти смакові якості та не дати продукту зіпсуватися. Тому зараз ми розкажемо, як правильно та безпечно заморозити щуку.
Інгредієнти: Щука
Зміст
Підготовка до заморожування
Під час підготовки до заморожування, в першу чергу необхідно зрозуміти, для чого саме буде використовуватися риба. Бо для котлет підійде один спосіб заморозки, для форшмаку – інший, а для запікання, взагалі, третій.
Пам’ятайте, що рибу ні в якому разі не можна морозити цілою та непатраною. Також ніколи не заморожуйте рибу вдруге. І лишати в холодильнику перед замороженням на тривалий проміжок часу теж не варто. Чим швидше ви заморозите рибу – тим якіснішою вона вийде.
Найкраще для заморожування щуки підходить морозильна камера швидкої заморозки, ідеально якщо температура в ній буде -18 градусів за Цельсієм.
Замороження щуки частинами
Щоб заморозити рибу для фарширування – зніміть з неї шкіру. Для цього обережно розріжте щуку по черевцю, щоб випатрати, також можете відрізати плавці. Потім зробіть надріз навколо голови і акуратно зніміть шкіру. І не забудьте попередньо почистити луску, але робіть це дуже обережно, аби не пошкодити шкіру.
Коли шкіра знята, обережно витягніть нутрощі, кістки і подрібніть м’ясо в м’ясорубці. Далі шкіру акуратно складіть окремо, а фарш порційно розкладіть в пакети чи контейнери.
Замороження щуки цілою
Щоб готувати запечену рибу, спочатку очистіть її від луски, зріжте плавці, дістаньте нутрощі, добре помийте, складіть в пакет і відправте в морозильну камеру. Голову можна відрізати, а можна і залишити.
Замороження щуки у вигляді стейків
Щоб підготувати рибку для смаження або запікання стейків, треба її почистити, дістати нутрощі, відрізати голову. Потім порізати щуку на порційні шматочки, скласти в контейнер чи пакет та відправити в морозильну камеру.
До речі, голову можна заморозити окремо, щоб потім приготувати юшку.
В цьому відео ви зможете побачити, як правильно заморозити рибу: