Як правильно і безпечно заморозити свіжу щуку

Заморозка – один з найпростіших та найзручніших способів зберігання риби. Заморожування дає можливість зберегти смакові якості та не дати продукту зіпсуватися. Тому зараз ми розкажемо, як правильно та безпечно заморозити щуку.

Підготовка до заморожування

Під час підготовки до заморожування, в першу чергу необхідно зрозуміти, для чого саме буде використовуватися риба. Бо для котлет підійде один спосіб заморозки, для форшмаку – інший, а для запікання, взагалі, третій.

Пам’ятайте, що рибу ні в якому разі не можна морозити цілою та непатраною. Також ніколи не заморожуйте рибу вдруге. І лишати в холодильнику перед замороженням на тривалий проміжок часу теж не варто. Чим швидше ви заморозите рибу – тим якіснішою вона вийде.

Найкраще для заморожування щуки підходить морозильна камера швидкої заморозки, ідеально якщо температура в ній буде -18 градусів за Цельсієм.

Замороження щуки частинами

Щоб заморозити рибу для фарширування – зніміть з неї шкіру. Для цього обережно  розріжте щуку по черевцю, щоб випатрати, також можете відрізати плавці. Потім зробіть надріз навколо голови і акуратно зніміть шкіру. І не забудьте попередньо почистити луску, але робіть це дуже обережно, аби не пошкодити шкіру.

Коли шкіра знята, обережно витягніть нутрощі, кістки і подрібніть м’ясо в м’ясорубці. Далі шкіру акуратно складіть окремо, а фарш порційно розкладіть в пакети чи контейнери.

Як правильно і безпечно заморозити свіжу щуку

Замороження щуки цілою

Щоб готувати запечену рибу, спочатку очистіть її від луски, зріжте плавці, дістаньте нутрощі, добре помийте, складіть в пакет і відправте в морозильну камеру. Голову можна відрізати, а можна і залишити.

Як правильно і безпечно заморозити свіжу щуку

Замороження щуки у вигляді стейків

Щоб підготувати рибку для смаження або запікання стейків, треба її  почистити, дістати нутрощі, відрізати голову. Потім порізати щуку на порційні шматочки, скласти в контейнер чи пакет та відправити в морозильну камеру.

До речі, голову можна заморозити окремо, щоб потім приготувати юшку.

Як правильно і безпечно заморозити свіжу щуку

В цьому відео ви зможете побачити, як правильно заморозити рибу: