Як почистити кишки для домашньої ковбаси.

Той хто часто робить домашню ковбасу знає, що найсмачніша ковбаса виходить в натуральній оболонці, яко і є звичайні свинячі кишки. Їх можна купити на ринку або в супермаркеті, а можна заготовити про запас самостійно. Про те як зробити це правильно і піде далі мова.

Для початку займемося підготовкою кишок. Варто відзначити, що на домашній кухні найкраще використовувати свинячі кишки.

Для початку відокремлюємо кишечник від сечового міхура і прямої кишки. Якщо цього не зробити, а відразу зайнятися кишечником, вміст сечового міхура і прямої кишки може безнадійно зіпсувати готовий продукт. Тому, їх відразу відокремлюємо від кишечника. Для цього розміщують  кишечник в посудині так, щоб його частина перевалювала за край ємності, і відокремлюють тонкі кишки, рухаючись від шлунка до кишок. При цьому, вичавлюють вміст кишок, а потім, відокремлюють тонку кишку від всього кишечника. Далі, проводять уздовж кишки рукою, відокремлюючи від неї жир. Опускають кишку в воду і поділяють її на кілька частин, щоб зручніше було її обробити.

Як почистити кишки для домашньої ковбаси

У воді кишки знову пропускають між пальцями, вичавлюючи з них залишки вмісту. Воду зливають, а кишки промивають під проточною водою, пропускаючи струмінь води через отвір.

Свинячі кишки для домашньої ковбаси

Далі, необхідно позбутися від слизу, яка знаходиться всередині кишок. Для цього кишки вивертаємо, використовуючи звичайний олівець.

Як почистити кишки для домашньої ковбаси

Потім, промиваємо їх в солоній воді, кладемо на рівну поверхню і тупим боком ножа акуратно зскрібаємо слиз, рухаючись акуратно вздовж всієї кишки.

Як почистити кишки для домашньої ковбаси

Товсті кишки очищаємо точно таким же способом. Однак, вони мають складчасту структуру. Тому, промити і очистити їх набагато важче. Щоб очистити товсті кишки їх розрізають на невеликі частини. У такому вигляді товсті кишки легше обробити і очистити. Очищені від слизу кишки заливають чистою водою і приступають до підготовки ковбасного фаршу.

Товсті кишки для домашньої ковбаси

Якщо кишки не будуть набивати фаршем найближчим часом, то їх заготовляють про запас, акуратно пов’язуючи невеликими пучками і рясно пересипаючи кам’яною сіллю. Потім, кишки поміщають в ємність, з якої повинен стікати надлишок утворюється рідини. Для цього бажано використовувати друшляк. Якщо рідина не стече, кишки можуть зіпсуватися.

Свинячі кишки для домашньої ковбаси

Більш швидкий і легкий спосіб як підготувати кишки для ковбаси за допомогою двох спиць дивіться у відео від “Готуємо смачно вдома”.