Як найкраще зберігати таранку в домашніх умовах

Словом таранка прийнято називати всю рибу в сушеному вигляді. Для того щоб отримати готовий продукт, знадобиться трохи попрацювати, а ще почекати чималий час. Тому слід вміти правильно зберігати таранку в умовах звичайної квартири.

При збереженні солоної сушеної риби не варто забувати про те, що важливо не розгубити корисні речовини страви.

За яких умов і де найкраще зберігати таранку

У солоної сушеної риби є відмінна від інших продуктів риса: для її зберігання потрібно вибрати прохолодне темне місце, яке має досить високу вологість повітря (70-80 відсотків). При нестачі вологи вона пересохне й стане несмачною. Оптимальними температурними умовами для правильного зберігання тарані є показники від 3 до 8 °С.

Тара для зберігання сушеної риби

Дуже добре, якщо для зберігання тарані є можливість придбати спеціальну упаковку. Така тара не дозволяє рибі пересохнути, або ж набрати занадто багато вологи. Вологість може сприяти утворенню цвілі. Зберігаючи таранку на свіжому повітрі, можна запросто зіпсувати продукт, так як її жир, в таких умовах, почне окислюватися і, в результаті чого, риба буде мати неприємний смак.

Правильно зберігати таранку в упаковці, зробленій з гофрованого картону, в дерев’яних скриньках, рогожі, крафт-упаковці. Використовувати з цією метою тканинні мішечки або тару з паперу не варто. Гострі виступи тарані можуть проколоти подібну упаковку для риби. Таким чином, природно, буде порушена цілісність, а це не зможе перешкоджати «проникненню» всередину вологи (або навіть комах). Однією з кращих упаковок вважається крафт-папір, який з одного боку має поліетиленову поверхню. Якщо відправити солону сушену рибу в рогізний кульок, то термін її зберігання становитиме лише 2-3 місяці.

Зберігання тарані в холодильнику

Сушену рибу також можна зберігати в домашніх умовах, відправивши її в холодильник. Таранка довгий час залишається в придатному стані, особливо, якщо температура пристрою буде коливатися в межах + 4 °С. Продовжити термін зберігання можна, намазавши суху рибу олією, (краще використовувати оливкову), і помістивши її в скляні банки. Також для зберігання в холодильнику можна замотати таранку в щільний папір, а потім обмотати її поліетиленовою плівкою.

Якщо дотримуватися всіх рекомендацій, то вдасться зберегти сушену рибу в придатному стані протягом цілого року.