Як найкраще зберігати свіжовичавлений сік

Свіжовичавлений сік із ягід, овочів або фруктів, до того ж, приготований в домашніх умовах – це не тільки дуже смачний, але й, безперечно, корисний напій. Але не варто забувати, що зберігати його довгий час не можна.

Кілька порад щодо збереження свіжовичавленого соку допоможуть належний час насолоджуватися його смаком і не втратити при цьому корисні речовини напою.

Правильне зберігання свіжовичавленого соку

Найоптимальнішим місцем для зберігання соку в придатному стані вважається холодильник. Відправляти напій у пристрій необхідно в герметично закритій тарі зі скла, пластику або кераміки. Важливо знати, що можна зберігати всі соки, крім яблучного. Через великий вміст у ньому заліза, яке окислюється, контактуючи з повітрям. Уповільнити цей процес допоможе лимонний сік.

Якщо свіжовичавлений сік не вдається вжити вчасно, його краще простерилізувати з додаванням цукрового піску протягом 5 хвилин. Стерилізуючи томатний сік, в ємність із ним можна вкинути 2 горошини чорного перцю та лист лавра – це додасть йому новий післясмак.

Свіжовичавлений сік можна заморожувати в контейнерах або в пластикових стаканчиках. Не можна наливати повну тару. В морозилці напій збереже всі свої корисні та смакові якості. Але сік, який вже постояв хоча б трохи після приготування, заморожувати не варто.

Тимчасові рамки зберігання свіжовичавленого соку

Як вже зазначалося, його зберігати небажано, але дозволяється – в холодних умовах протягом 2-3 годин. Але навіть цього періоду вистачить для того, щоб напій втратив більшу частину своїх корисних елементів. Заморожений сік буде придатним до вживання протягом 1-2 місяців і при цьому залишиться корисним.

При найменшому сумніві в якості напою його краще не пити, можна отримати хоч і несильне, але отруєння.