Свіжовичавлений сік із ягід, овочів або фруктів, до того ж, приготований в домашніх умовах – це не тільки дуже смачний, але й, безперечно, корисний напій. Але не варто забувати, що зберігати його довгий час не можна.
Інгредієнти: Сік
Кілька порад щодо збереження свіжовичавленого соку допоможуть належний час насолоджуватися його смаком і не втратити при цьому корисні речовини напою.
Правильне зберігання свіжовичавленого соку
Найоптимальнішим місцем для зберігання соку в придатному стані вважається холодильник. Відправляти напій у пристрій необхідно в герметично закритій тарі зі скла, пластику або кераміки. Важливо знати, що можна зберігати всі соки, крім яблучного. Через великий вміст у ньому заліза, яке окислюється, контактуючи з повітрям. Уповільнити цей процес допоможе лимонний сік.
Якщо свіжовичавлений сік не вдається вжити вчасно, його краще простерилізувати з додаванням цукрового піску протягом 5 хвилин. Стерилізуючи томатний сік, в ємність із ним можна вкинути 2 горошини чорного перцю та лист лавра – це додасть йому новий післясмак.
Свіжовичавлений сік можна заморожувати в контейнерах або в пластикових стаканчиках. Не можна наливати повну тару. В морозилці напій збереже всі свої корисні та смакові якості. Але сік, який вже постояв хоча б трохи після приготування, заморожувати не варто.
Тимчасові рамки зберігання свіжовичавленого соку
Як вже зазначалося, його зберігати небажано, але дозволяється – в холодних умовах протягом 2-3 годин. Але навіть цього періоду вистачить для того, щоб напій втратив більшу частину своїх корисних елементів. Заморожений сік буде придатним до вживання протягом 1-2 місяців і при цьому залишиться корисним.
При найменшому сумніві в якості напою його краще не пити, можна отримати хоч і несильне, але отруєння.