Як найкраще зберігати сосиски в домашніх умовах

Сосиски подобаються безлічі споживачів, тому що вони смачні й дуже швидко готуються.

Але зберігаючи сосиски в домашніх умовах необхідно дотримуватися кількох важливих рекомендацій, які допоможуть залишатися їм в придатному стані належний час.

Терміни зберігання сосисок

Існує два види подібних м’ясних виробів: вже готові (вони зберігаються набагато довше) і напівфабрикати (вони придатні тільки протягом 3 діб).

Рамки терміну зберігання сосисок також залежать від того, з чого зроблена їхня оболонка. Якщо вона натуральна, то продукт придатний 3 доби, якщо поліетиленова, то тільки 2 дні, а коли вона зроблена з поліамідної речовини, то 8-10 днів. У вакуумній тарі м’ясний виріб придатний найдовше – 35 діб.

У місці, де зберігаються сосиски температурні показники не повинні бути нижчими, ніж +4 °С і вищими, ніж +6 °С. Зазвичай це холодильний пристрій. Часто буває так, що сосиски куплені на вагу, й дізнатися дату їх виготовлення неможливо, тоді їх можна зберігати не довше, ніж 72 години.

Сосиски дозволяється зберігати в морозильній камері. Придатним до вживання такий продукт буде 2 місяці. По закінченні цього терміну сосиски стануть зовсім не смачними.

Просто на кухонному столі тримати сосиски не можна, особливо, в жарку пору року. Коли вони пролежать в кімнатних умовах 2-3 години, то їх краще викинути, щоб після вживання, швидше за все вже зіпсованого, товару не отримати отруєння організму. У разі якщо не вдається з’їсти всі куплені сосиски, а їх термін ось-ось закінчується, то їх необхідно відправити в морозильну камеру (добре, коли є шокова заморозка – -18 °С).

Сосиска, яка пройшла термічну обробку не може зберігатися довше, ніж 1 максимум 2 доби. Це ж стосується м’ясного виробу, на основі якого приготована та чи інша страва (сосиски в тісті, смажені на грилі, хот-доги та інші).

Про зіпсованість сосисок буде свідчити неприємна липкість і аромат, а також кислий післясмак. Такий продукт не можна ні в якому разі їсти, не дивлячись на те, що є деякі рекомендації: піддати його термічній обробці – це, як би допоможе його трохи реанімувати. Не можна ризикувати здоров’ям. Краще купувати, ту кількість сосисок, яку вдасться вжити за короткий час.

Див. відео “Сосиски в холодильнику! Зберігання сосисок довше“: