Вже давно домашні алкогольні напої більше цінуються споживачами, ніж магазинні. Однак знати хороший рецепт, наприклад самогону й вдало приготувати його – це лише півсправи.
Інгредієнти: Самогон
Якщо прийнято рішення: зробити самогон самостійно, то, в першу чергу, необхідно упевнитися в тому, що його буде, в чому й де зберігати правильно. Інакше напій не простоїть довгий час в придатному стані.
Зберігання самогону в домашніх умовах
Колись було прийнято все зберігати в погребі. Це місце можна вважати ідеальним для такої мети. Адже в ньому стабільні й правильні умови. Тому дуже добре, якщо є можливість зберігати самогон в погрібному приміщенні.
В якості тари найкраще зупинити свій вибір на скляних пляшках (або банках). Скло, ніяким чином, не впливає на самогон. Також для зберігання цього спиртного напою підійде бочка з дерева. Завдяки речовинам дуба, самогон придбає смак елітного коньяку, бренді або віскі. Потрібно обов’язково вибирати тару, яка щільно закривається.
Якщо немає можливості зберігати самогон в погребі, то використовувати для цього можна й звичайну квартиру. Головне тільки помістити напій у темне місце з постійною температурою, не біля вікна й не біля джерела тепла. Добре, якщо є стінна шафа, гардеробна або комора (коли це приватний будинок).
Альтернативна тара для зберігання самогону
Зберігати самогон в тарі з пластика дозволяється (але всього 2-3 місяці), але не рекомендується. При цьому потрібно переконатися в тому, що харчовий пластик якісний, в іншому випадку слід знати, що цей матеріал виділяє шкідливі речовини. І ще: якщо під час зберігання самогону в пластиковій тарі продукт почне мутніти, а на дні ємності з’явиться осад або пластівці, то від такого напою краще відмовитися.
Категорично заборонено зберігати самогон в ємностях з алюмінію, металу, заліза й цинку. Напоєм, що зберігався в такій тарі, можна отруїтися. Самогон вбирає в себе шкідливі речовини подібних ємностей.
Якщо відправити самогон на зберігання в морозилку, то в ньому може з’явитися осад. Але краще не вибирати такий спосіб зберігання. Хіба що виникне бажання перевірити якість алкогольного напою. Якщо при приготуванні самогону використовувалися домішки, то в ньому, після взаємодії з морозом, з’являться крижані кристали. А в тому випадку, коли напій придбає тягучу форму можна бути впевненим, що він «глибоко» очистився. До речі, багато хто використовує морозилку як, так званий, фільтр.
При правильному зберіганні, самогон має необмежений термін придатності й чим довше він зберігається, тим «елітнішим» стає.