Піца відноситься до тих продуктів, які потрібно вжити відразу ж після приготування. Але так не завжди виходить, тому потрібно вміти правильно зберігати цю страву.
Інгредієнти: Піца
Є важливі умови, яких необхідно дотримуватися, зберігаючи піцу в домашніх умовах після придбання або приготування.
Терміни придатності піци
Готова свіжа піца просто на кухонному столі може зберігатися не довше, ніж 6 годин. Але для цього її слід загорнути в паперовий рушник і помістити в поліетиленовий пакетик. Необхідно також враховувати те, з якою начинкою зроблена піца. Якщо це печене або варене м’ясо, то страву можна зберігати 6 годин, якщо ковбаса – 4 години, а якщо риба або морепродукти, то до 2 годин.
Не довше, ніж 2 доби піца може бути придатною до вживання в холодильному пристрої, а в морозильному до півроку.
Зберігання піци в холодильнику
Якщо приготовлену піцу не планується їсти відразу, а хочеться розігріти через деякий час, то її слід помістити в великій лоток або коробку, накрити зверху паперовим рушником і відправити в холодильник. Так вона збереже свіжість пів доби. Але якщо кожен порційний шматочок щільно обмотати харчовою плівкою, то в такому стані піца зможе пролежати в холодильному пристрої в придатному стані цілу добу, а то й дві.
Як зберігати піцу в морозилці
Дуже часто в магазинах можна зустріти заморожену піцу. Багато господинь роблять такі заготовки самостійно. Також в морозилку можна відправити недоїдену піцу. В такому випадку добре, коли є функція шокової заморозки (-18 °С … -21 °С). Перед відправкою на зберігання в подібні умови, кожен шматок страви потрібно помістити в поліетиленовий пакет (бажано викачати з нього повітря) або обгорнути їх харчовою плівкою й поставити в контейнер, що щільно закривається. Термін придатності такої піци становить півроку. Але якщо температура в морозилці до -18 °С, то цей термін буде меншим.
Див. відео “Як правильно зберігати піцу”:
Не можна заморожувати сиру піцу. В результаті, її тісто може не пропектися, через те, що буде занадто вологим.