Як найкраще зберігати печиво – зберігаємо різні види печива в домашніх умовах

Напевно, немає людини, якій не подобалося б пити чай із печивом. Цей кондитерський виріб є в кожному будинку, тому всім необхідно знати про умови, в яких найкраще зберігати печиво різного виду.

Термін придатності для кожного сорту цих солодощів має свої особливості. Це обов’язково треба враховувати при зберіганні різного печива. Також не можна зберігати однаково печиво, куплене в магазині й зроблене самостійно.

Головні моменти правильного зберігання печива

Незалежно від виду печива, його можна помістити зберігатися в:

  • тару зі скла;
  • бляшану ємність;
  • лоток із пластику зі щільною кришкою;
  • харчовий папір.

На термін зберігання впливає відсоток жирності того чи іншого печива. В середньому – це період від півмісяця до 3 місяців. У холодильнику воно буде придатним трохи довше.

Тара для зберігання печива

Найкраще зберігати печиво будь-якого сорту в банках зі скла, у яких є герметична кришка. В іншому випадку, у відкритій упаковці всі вироби (за винятком галетного) засохнуть.

Можна купити печиво, яке продають в оригінальній жерстяній банці. Така тара в майбутньому ідеально підходить для зберігання всіх видів цього кондитерського виробу. Також із цією метою можна використовувати контейнери з пластику, у яких є щільна кришка. Для тих, хто бажає отримати й естетичне задоволення від ємності, призначеної для зберігання печива, продаються розмальовані керамічні баночки.

Як зберігати печиво різних сортів

Всі види цієї солодкої випічки необхідно зберігати окремо один від одного й дотримуватися особливих рекомендацій.

Домашнє печиво найкраще відправити на зберігання в бляшанку з герметичною кришкою. Якщо подібних солодких виробів велика кількість, то, кожен шар необхідно відгородити пергаментними листами. Пряне печиво (з корицею, гвоздикою та ін.) Не можна зберігати разом, інакше всі аромати перемішаються.

Глазуровану солодкість слід розміщувати в упаковку для зберігання одним шаром і тільки після того, як глазур повністю висохне. Якщо упевнитися, що прикраса добре застигла, то зверху можна помістити ще один ряд випічки, розділивши шар від шару навощеним листом (тільки 2 ряди максимум). Пряники домашнього виробництва або імбирне печиво, залишене на столі, через деякий час підсохне, але не варто засмучуватися, трохи пізніше, ввібравши повітряну вологу, воно знову буде мати м’яку структуру. Після цього печиво можна відправити на зберігання в упаковку.

Бісквітне печиво

Це печиво можна порівняти з губкою через те, що воно має властивість моментально вбирати вологу. Тому, відразу ж після випікання, його не можна залишати на столі, дочекавшись, поки воно охолоне, необхідно помістити такий виріб у необхідну упаковку та відправити в приміщення, де низька вологість і високі показники градусника.

Галетне печиво

Звичніше всього називати цей вид печива крекером. Але є сухий і жирний різновид цього сорту. Сухий крекер можна зберігати в звичайній упаковці протягом 12 місяців, а в герметичній – протягом 2 років. Жирний крекер, незважаючи на те, що він упакований у спеціальний папір, придатний до вживання тільки півроку.

З огляду на всі побажання, щодо умов зберігання того чи іншого виду печива, вдасться насолоджуватися улюбленою випічкою довгий час.

Див. відео “Як правильно зберігати печиво та випічку”: