Як найкраще зберігати оселедець – всі способи

Любителів оселедця дуже багато, але серед них не кожен знає, як його правильно зберігати в домашніх умовах.

Цей продукт досить примхливий і вимагає до себе особливої уваги, до того ж відноситься до тих, що швидко псуються.

Головні нюанси правильного зберігання оселедця

Поза холодильним пристроєм оселедець може бути придатним до вживання протягом 3 годин і не більше. Риба не підлягає повторному заморожуванню. Тримати оселедець без розсолу можна не довше ніж 1 добу. Сильно отруїтися оселедцем дуже легко.

В холодильнику

В умовах низької температури (2-5 °С) – такою може порадувати холодильник – в залежності від тари, оселедець може бути придатним до вживання протягом 1 місяця. Зберігати, зрозуміло ж, можна тільки якісний продукт.

Див. відео “Як правильно зберігати оселедець у холодильнику. Щоб він був свіжим і холодильник не смердів”:

Без розсолу

Найменше може зберігатися оселедець без розсолу: не довше, ніж 1-2 доби, але тільки при умові, що він буде поміщений у тару зі скла або пластику з щільно прилягаючою кришкою. Це захистить оселедець від попадання до нього кисню, а всі інші продукти, що знаходяться поруч із ним, не постраждають від його сильного запаху.

У розсолі

Термін зберігання нарізаною шматочками оселедця в холодильному пристрої в розсолі – 1 місяць. Солона рідина повинна повністю покривати рибу. Розсіл – це закип’ячена сіль з водою у співвідношенні 1: 5. Його можна приготувати власноруч. Деякі господині заливають оселедець охолодженим розсолом на основі пива з додаванням лаврового листа та горошин перцю.

В олії

Подібне зберігання вважається найзручнішим. Адже шматочок оселедця можна з’їсти в будь-який момент. Головне при такому зберіганні, щоб тара з рибою була щільно закритою, тоді вона залишиться їстівною протягом 4 діб.

У морозилці

Цей спосіб зберігання оселедця широко поширений серед господинь. Зазвичай в морозилку цю рибу відправляють у свіжому вигляді, але в солоному теж дозволяється. Купивши готовий заморожений оселедець, його бажано вжити якомога швидше. Повторна заморозка не для нього. Якщо все-таки не виходить з’їсти рибу відразу ж, то трохи продовжити термін придатності допоможе міцний сольовий розчин.

У вакуумній упаковці

У подібній ще не відкритій тарі оселедець не зіпсується десь близько місяця і 5 днів, але розпаковану рибу бажано з’їсти до 2 діб. Пресерви після порушення цілісності упаковки, потрібно вжити протягом перших 24 годин.

Якщо є навіть найменші сумніви з приводу якості оселедця його краще не подавати на стіл, інакше це може обернутися сильним отруєнням.