Нектарин дуже цінний фрукт, але при цьому дуже ніжний. Під час зберігання до нього необхідно ставитися дуже трепетно, інакше він швидко зіпсується.
Інгредієнти: Нектарини
Загалом в зберіганні нектаринів немає нічого складного, потрібно тільки слідувати рекомендаціям фахівців у цій справі і все вийде.
Зміст
Важливі нюанси, які потрібно враховувати при зберіганні нектаринів
Перед відправкою фруктів в холодильник, кожен екземпляр слід загорнути в папір і розмістити в пристрої одним шаром.
Якщо зберігати нектарини в замороженому стані (у вдосконаленій сучасній морозилці), то протягом 6 місяців вони не втратять свій смак і корисні якості.
Нектарин в розрізаному вигляді, з вийнятою кісточкою, може зберігатися в холодильному пристрої (в герметичному лотку) десь 2 доби.
Оптимальними температурними умовами вважаються показники від 5 до 10 °С. Якщо з точністю дотримуватися всіх правил зберігання нектаринів, то вони можуть бути придатними до вживання протягом п’яти діб.
Поради по зберіганню нектаринів поза холодильником
Зрілі плоди не рекомендується тримати в умовах кімнатної температури. Вони будуть псуватися в кілька разів швидше. До того ж з них почне виділятися етилен, через нього можуть псуватися плоди-сусіди.
При кімнатних умовах можна залишати нестиглі нектарини, тільки для того щоб вони дійшли. Кожен фрукт потрібно розмістити в окремому паперовому пакеті з дірочками (або в нетуго загорнутому папері). Також, переслідуючи цю ж мету, плоди можна відправити в пакет до яблук. В таких умовах вони швидше доспіють. Тому час від часу слід заглядати всередину тари з фруктами, щоб встигнути сховати нектарини в холодильнику, інакше вони почнуть гнити.
Можна віднести плоди в погрібне приміщення, розмістивши їх в ящики, далеко один від одного. Прегородкою може бути папір або пісок. Але навіть такі умови не можуть гарантувати, що нектарини простоять в придатному стані більше, ніж кілька діб. Тому, навряд чи варто морочитися, краще помістити ніжні фрукти в холодильник.
Зберігання нектаринів в морозильній камері
Зберігати нектарини в морозилці дозволяється. Дуже добре, коли є функція швидкої заморозки. При температурі 18 С нектарини можуть бути в придатному стані до півроку.
Важливо знати кілька нюансів заморожування нектаринів.
- Фрукти можна заморожувати цілком, разом з кісточками. Спочатку їх потрібно розмістити окремо на дошці й відправити в морозилку, а потім прибрати в герметичний пакет і знову віднести в морозильний пристрій.
- Якщо заморожувати нектарини половинками, без кісточок, то кожну частину перед процесом заморозки варто занурити в розчин води (1 л) з лимонним соком (4 ст. л.), щоб часточки за час зберігання не потемніли.
Також можна поміщати в морозилку готове нектарінове пюре з цукром. Або ж половинки фруктів, пересипані цукровим піском або залиті цукровим сиропом. Для зберігання такої заготовки в морозилці знадобиться герметичний контейнер.
Кілька смачних способів зберігання нектаринів
Багато господинь вважають, що не варто все ускладнювати, переживаючи за придатність нектаринів. Краще всього вдосталь наїстися свіжих фруктів, а потім, запастися ними на зиму в консервованому, сушеному (зберігати таку заготовку необхідно в герметично закритій скляній тарі при температурі 20 °С), вареному та іншому вигляді. Термін придатності такої смакоти дозволить насолоджуватися смачними десертами до нового врожаю. До того ж існує маса рецептів, які сподобаються навіть вишуканим гурманам.
Не можна боятися труднощів, адже якщо правильно у всьому розібратися, то виявиться, що в процесі зберігання нектаринів (і не тільки) зовсім немає нічого складного.