Молоко відноситься до тих продуктів, які дуже швидко псуються. Є деякі правила, які дозволять насолоджуватися смаком цілющого напою належний час.
Інгредієнти: Молоко
Якщо для зберігання молока й молочних продуктів створити всі необхідні умови, то воно не зможе стати непридатним завчасно.
На терміни зберігання молока впливають, в першу чергу, умови й попередня обробка молока. Наприклад, в холодильнику продукт буде придатний від 2 діб (в сирому вигляді) до 3 діб, а то й до 14 (в кип’яченому вигляді). А якщо залишити молоко просто при кімнатних умовах, то воно скисне вже до вечора, особливо в літню пору. Тобто чим тепліше, тим менше простоїть молоко в придатному стані. Тому його прийнято швидко вживати або відразу ж переробляти в сир, ряжанку, кефір та іншу корисну смакоту.
Зберігати молоко в холодильному пристрої найкраще в скляній тарі, що закривається (щоб молоко не вбирало сторонні запахи).
Багато господинь призвичаїлися зберігати молоко в морозилці. При цьому потрібно не забувати, що в процесі заморожування воно збільшиться в розмірах, тому наливати повну (зазвичай пластикову пляшку) не можна.
При покупці молока, його обов’язково потрібно спробувати на смак, інакше можна придбати вже скислий продукт.