Зберігаючи креветки після придбання на звичайній кухні, дуже важливо створити для них правильні умови, так як від цього залежить, скільки часу вони будуть придатні до вживання.
Інгредієнти: Креветки
Тільки в свіжих креветках є багато корисних елементів, а зіпсований продукт може принести серйозне отруєння. Тому не варто халатно ставитися до правил зберігання креветок.
Зміст
На що потрібно звертати увагу, зберігаючи креветки
Для початку необхідно не помилитися та не купити вже зіпсований продукт. У якісних креветок забарвлення рівне, без плям чорного кольору, хвіст у підігнутому стані (якщо він розгорнутий, то ракоподібні загинули до заморожування). У старого продукту м’ясо має жовтизну.
Креветки ні в якому разі не можна піддавати повторному заморожуванню. Після закінчення 2 годин при умовах кімнатної температури продукт починає стрімко псуватися. Зберігати креветки в пакеті з поліетилену не дозволяється ні в морозильній камері, ні в холодильному пристрої. Для цього підійде тільки фольга або пергамент.
Час придатного стану креветок
Найдовше зберігаються ті ракоподібні, яких заморозили живими. Вже приготовані, а потім відправлені в морозильну шафу креветки мають менший термін придатності. Це ж стосується продукту, що зберігається в холодильнику при температурі від 4 °С до 6 °C. В таких умовах креветки не зіпсуються протягом 3 днів. Якщо потрібно довше зберегти морепродукт, то потрібно його залишити в морозилці. Якщо в пристрої температура -20 °C, то придатними креветки залишаться протягом 4 місяців. Але чим довше вони знаходитимуться в морозильному пристрої, тим менше у них буде залишатися поживних і корисних речовин.
Зберігання ракоподібних також передбачено з льодом. Для цього їх потрібно помістити в друшляк, чергуючи шарами та перекладаючи кожен морською травою та дрібними крижаними осколками. Друшляк із креветками необхідно розмістити на каструлі, щоб в неї стікала рідина, а зверху прикрити рушником (так буде повільніше випаровуватися волога). Якщо спорудити подібну «конструкцію», то продукт буде залишатися придатним до 3 діб, а якщо подбати про температурні умови не вищі та не нижчі 0 °C, то 5 діб.
Зберігати креветки при кімнатній температурі не можна. Після розморожування їх потрібно вжити протягом декількох годин. Відкривати фабричну упаковку з креветками перед відправкою на зберігання не варто. Це зменшить їх термін придатності. У холодильнику поруч із ракоподібними не повинно бути відкритих продуктів, інакше вони вберуть специфічний креветковий аромат. Зберігання приготованих креветок нічим не відрізняється від заморожених і охолоджених. Їх термін придатності становить 3 дні.
Як зберігати креветки, призначені для лову риби
Далеко не всі рибалки, так як це дороге задоволення для такої мети, використовують креветок, як приманку.
Необхідно враховувати той факт, що риба найкраще зможе клювати тільки на свіжу креветку. Більш правильно живих ракоподібних поставити в відро, наповнене морською водою та водоростями, в крайньому випадку, їх треба залишити в просоченому водою тканинному клапті. У такому вигляді креветки залишаться живими протягом декількох діб.
Якщо їх потрібно зберегти на більш тривалий період часу, то приманку можна засолити, але на неї риба буде клювати набагато гірше.