Як найкраще зберігати ковбасу різних видів

Ковбаса – це найголовніша закуска. Такий швидкий перекус дозволяє добре насититися на певний час. Тому вона є майже у всіх холодильниках світу.

Не важливо, з якого м’яса приготовлена ковбаса, термін її придатності не дуже великий. Якщо не дотримуватися кількох нюансів зберігання цього виробу, вона не зможе простояти належний час у придатному стані.

Головні моменти, на які треба звернути увагу при зберіганні ковбаси

Найкращим місцем для зберігання цього м’ясного продукту в умовах будинку є холодильник. Більшість помилково вважає, що відправляти ковбасу в пристрій необхідно, помістивши в поліетиленовий кульок. Але це зовсім не так. Навпаки, в такій упаковці вона швидше зіпсується.

Оптимально зберігати ковбасу в харчовому лотку з пластика або в загорнутому в пергаментний аркуш паперу вигляді. Досвідчені господині рекомендують змастити місце зрізу білком курячого яйця, жиром або соком лимону, а потім обмотати його кулінарною плівкою. Вони запевняють, що подібна маніпуляція дозволить продовжити термін придатності продукту. Нарізану ковбасу потрібно загорнути в пергамент або фольгу та відправити в холодильний пристрій, або морозильний (якщо найближчим часом на неї немає планів).

Зберігання ковбаси в вареному вигляді

При збереженні ковбаси в вареному вигляді необхідно дотримуватися температурних умов від 0 до 8 °C. Перед відправкою на зберігання її потрібно замотати в фольгу. Це захистить її від пересихання та зайвої вологості. Зрізаний край слід обробити жиром. В таких умовах виріб зможе простояти в придатному стані від 4 днів до 1 тижня.

Для успішного зберігання вареної ковбаси добре підходить вакуумний контейнер (в ньому немає бактерій і грибків), з якого можна легко викачати повітря за допомогою спеціального пристосування на кришці.

Як зберігати ковбасу домашнього виробництва

Цей виріб відрізняється від усіх найбільшою надійністю. Але якщо її неправильно зберігати, то вона теж швидко зіпсується. Господині з досвідом поміщають ковбасу власного приготування в глиняні горщики і заливають під самий верх розтопленим свинячим жиром. У нього дозволяється додати спецій. Остиглі горщики необхідно закрити кришкою та відправити зберігатися в комору або холодильник.

Домашня ковбаса добре піддається заморожуванню. Перед відправкою в морозилку її треба обсушити за допомогою серветки. У ковбасу, призначену для більш тривалого зберігання, не варто класти цибулю та часник.

Зберігання копченої ковбаси

При збереженні сиров’яленої, сирокопченої ковбаси показники градусника повинні коливатися в межах 0 °С + 12 °С. У холодильнику сирокопчена ковбаса буде придатною до вживання від 1 до 2 місяців, а сиров’ялена всього лише від 3 до 6 днів.

Якщо холодильник зайнятий іншими продуктами, то копчену ковбасу можна зберігати в підвішеному стані, в місці, температурні показники якого від 10 °С до 15 °C. У такому приміщенні виріб пролежить в придатному вигляді до 3 тижнів. Копчена ковбаса з кінського м’яса зберігається так само, але буде правильніше, якщо її «заховати» в борошні або висівках. Тоді вона залишиться свіжою протягом декількох місяців.

Уже надрізану копчену ковбасу необхідно в місці зрізу обмотати харчовою плівкою та відправити в холодильник. Боятися, що в морозилці ковбаса втратить «частину якості» та смак, не варто – це не так.