Як найкраще зберігати фундук у шкаралупі й без неї

Майже всі види горіхів, у тому числі й фундук, мають особливу структуру та хімічний склад, завдяки чому, термін їх зберігання досить тривалий.

Але для того щоб фундук зберігався в придатному стані протягом довгого періоду, необхідно забезпечити належні умови зберігання продукту. При цьому варто не забувати, що фундук зі шкаралупою вимагає до себе іншого «ставлення», ніж горіх без неї.

Зміст

Правила зберігання фундука

Неочищений фундук зберігається краще, ніж без шкаралупи. Тверда оболонка захищає ядро від негативного впливу зовнішніх факторів, тому термін придатності такого горіха довший.

При зберіганні фундука потрібно потурбуватися про те, щоб приміщення, призначене для цього, мало:

  • низьку вологість (від 10% до 14%);
  • низьку температуру (від +3 °С до +10 °С);
  • захищеність від потрапляння прямих сонячних променів на тару з горіхами.

Також не можна зберігати разом з фундуком продукти, що мають різкий запах.

Природно, що найбільше поживних і вітамінних речовин в свіжому фундуку. Але придатним до вживання горіх у шкаралупі вважається 1 рік, а без неї протягом 3 місяців.

Зберігання фундука без шкарлупи

Такий горіх зберігати вдома трохи складніше. Фундук в такому вигляді здатний легко вбирати неприємні запахи, на нього погано впливає вологість і інші фактори. А це все зменшує термін придатності.

Тому для зберігання фундука без шкарлупи найкраще підібрати натуральну тару (скляну, глиняну і т. д.), Яку можна герметично закрити. Пластикова упаковка для зберігання очищених горіхів не підходить.

Зберігання фундука зі шкаралупою

Зберігати фундук у будинку в шкаралупі можна дуже довго. Головне тільки перед відправкою на зберігання переконатися в тому, що оболонка не має пошкоджень або цвілевих слідів. Правильніше за все тримати їх в полотняних (з натуральної тканини) мішечках в прохолодному місці. Якщо зберігати фундук в холодильному пристрої, то придатним до вживання він буде 1 рік. У морозилці 3 роки. Зберігаючи фундук в подібних пристроях, потрібно, щоб він був поміщений в герметичну скляну або пластикову тару.

Всі ці правила допоможуть, як можна довше вберегти смакові й корисні якості фундука.