Як маринувати стручкову квасолю на зиму – простий домашній рецепт маринованої стручкової квасолі.

Для того, щоб квасоля вийшла максимально смачною, Вам знадобляться молоді стручки без волокон. Якщо у Вашому сорті квасолі вони присутні, їх необхідно видалити вручну, разом з кінчиками стручка з обох сторін. Простий рецепт маринування зеленої стручкової квасолі допоможе Вам зберегти на зиму її смак і корисні властивості.

Для заготівлі знадобиться:

  • квасоля стручкова (її кількість залежить від числа баночок);
  • води – 2 літри;
  • солі – 100 гр;
  • цукру – 100 гр;
  • оцтової есенції – 30-35 гр;
  • спеції: лист лавра, червоний гострий стручковий перець, гвоздика і кориця.

Також, Вам знадобляться чисті літрові баночки.

Як маринувати стручкову квасолю:

Стручкова квасоля

Стручки необхідно піддати бланшуванню протягом 2-4 хвилин.

Викладаємо на дно кожної баночки спеції, потім – квасолю (вертикально).

Далі, приготуємо маринад для стручкової квасолі з продуктів, зазначених у рецепті.

Додаємо киплячий маринад в банки з заготовками, прикриваємо кришечками і ставимо на стерилізацію. Літровим баночках досить 5-7 хвилин. Якщо хочете, щоб спаржева маринована квасоля вийшла максимально хрусткою, замість стерилізації використовуйте більш щадний спосіб обробки – потримайте баночки 20 хвилин при температурі +85 градусів.

Зберігати смачну заготовку необхідно в прохолодному погребі чи підвалі.

Така маринована стручкова квасоля стане взимку смачною закускою, основою супу. Її можна їсти як самостійну страву, приправляти маслом, сметаною і оцтом, додавати в салати.