Для того, щоб квасоля вийшла максимально смачною, Вам знадобляться молоді стручки без волокон. Якщо у Вашому сорті квасолі вони присутні, їх необхідно видалити вручну, разом з кінчиками стручка з обох сторін. Простий рецепт маринування зеленої стручкової квасолі допоможе Вам зберегти на зиму її смак і корисні властивості.
Інгредієнти: Гвоздика, Кориця, Лавровий лист, Оцет, Перець гіркий, Сіль, Стручкова квасоля, Цукор
Для заготівлі знадобиться:
- квасоля стручкова (її кількість залежить від числа баночок);
- води – 2 літри;
- солі – 100 гр;
- цукру – 100 гр;
- оцтової есенції – 30-35 гр;
- спеції: лист лавра, червоний гострий стручковий перець, гвоздика і кориця.
Також, Вам знадобляться чисті літрові баночки.
Як маринувати стручкову квасолю:
Стручки необхідно піддати бланшуванню протягом 2-4 хвилин.
Викладаємо на дно кожної баночки спеції, потім – квасолю (вертикально).
Далі, приготуємо маринад для стручкової квасолі з продуктів, зазначених у рецепті.
Додаємо киплячий маринад в банки з заготовками, прикриваємо кришечками і ставимо на стерилізацію. Літровим баночках досить 5-7 хвилин. Якщо хочете, щоб спаржева маринована квасоля вийшла максимально хрусткою, замість стерилізації використовуйте більш щадний спосіб обробки – потримайте баночки 20 хвилин при температурі +85 градусів.
Зберігати смачну заготовку необхідно в прохолодному погребі чи підвалі.
Така маринована стручкова квасоля стане взимку смачною закускою, основою супу. Її можна їсти як самостійну страву, приправляти маслом, сметаною і оцтом, додавати в салати.