Як маринувати болгарський перець цілком на зиму – простий рецепт смачної і універсальної заготовки з перцю.

Маринований перець – це дуже смачна заготовка. А якщо вам не хочеться витрачати багато часу на маринування – приготуйте перець цілим.

Як самостійно замаринувати цілий перець

Солодкий болгарський перець

Помийте та висушіть цілі перчини. Не варто видаляти з них насіння і хвостики, бо так ви пошкодите перець і він перестане гарно виглядати.

Далі поваріть перець в розсолі приблизно 5 хвилин. Перчинки повинні стати м’якішими, але не розваритися.

Щоб приготувати розсіл, треба взяти:

  • горілка – 3 літра;
  • оцет 9% або томатний сік – 0,5 літра;
  • олія – 0,5 літра;
  • крупна сіль – 1 стакан;
  • цукор – 200 грамів.

Візьміть літрові або півлітрові банки, щільно вкладіть в них перець та залийте розсолом. Після цього можна закатувати банки.

Цей перець можна подавати в якості готової закуски або фарширувати його м’ясом чи овочами. Ми впевнені, що вам та вашим близьким обов’язково сподобаються ці мариновані перчики.