Маринований перець – це дуже смачна заготовка. А якщо вам не хочеться витрачати багато часу на маринування – приготуйте перець цілим.
Інгредієнти: Болгарський перець, Оцет, Рослинна олія, Сіль, Томатний сік, Цукор
Як самостійно замаринувати цілий перець
Помийте та висушіть цілі перчини. Не варто видаляти з них насіння і хвостики, бо так ви пошкодите перець і він перестане гарно виглядати.
Далі поваріть перець в розсолі приблизно 5 хвилин. Перчинки повинні стати м’якішими, але не розваритися.
Щоб приготувати розсіл, треба взяти:
- горілка – 3 літра;
- оцет 9% або томатний сік – 0,5 літра;
- олія – 0,5 літра;
- крупна сіль – 1 стакан;
- цукор – 200 грамів.
Візьміть літрові або півлітрові банки, щільно вкладіть в них перець та залийте розсолом. Після цього можна закатувати банки.
Цей перець можна подавати в якості готової закуски або фарширувати його м’ясом чи овочами. Ми впевнені, що вам та вашим близьким обов’язково сподобаються ці мариновані перчики.