Як квасити капусту в банках, просте приготування з перцем і морквою – покроковий рецепт з фото.

Капусту можна квасити не тільки в бочках і не тільки з морквою. Ми пропонуємо простий цікавий рецепт закваски капусти з перцем та морквою в банках.

Вам необхідно взяти:

  • капуста – 1 кілограм;
  • морква – 300 грамів;
  • перець – 200 грамів.

Для розсолу знадобиться 1 столова ложка солі на 1 літр води.

Як квасити капусту в банках на зиму

Необхідно помити моркву, перець, капусту. З перцю дістаньте насіння, виріжте плодоніжку і перетинки. Капусту звільніть від верхніх листочків, а моркву почистіть.

Квашена капуста

Далі поріжте соломкою капусту і перець, а моркву потріть на крупну тертку.

Болгарський перець нарізати соломкою

натерта морква

З’єднайте всі інгредієнти, перемішайте, але не мніть.

Далі втрамбуйте їх в банки. Можете брати будь яку тару. Дехто звик до трилітрових банок, але, як показує практика, зручнішими все ж є літрові та дволітрові.

Квашена капуста

Далі залийте капустку розсолом. Аби вона не спливала – покладіть зверху  хрест-навхрест дерев’яні палички або пластикові.

Квашена капуста в банках

Після цього лишіть капусту на 2-3 дні. За цей час вона має перебродити. Обов’язково протикайте її хоча б раз на день довгими гострими предметами. Так ви звільните капусту від зайвих газів.

Коли капуста перебродить – переставте її в холодильник.

Подавати до столу таку капусту можна з шматочками часнику чи цибулі, заправивши олією.

Смачна домашня квашена капуста з перцем і морквою

Така капуста більш оригінально смакує та виглядає, аніж традиційна. Тому варто спробувати приготувати її хоча б один раз.