Капусту можна квасити не тільки в бочках і не тільки з морквою. Ми пропонуємо простий цікавий рецепт закваски капусти з перцем та морквою в банках.
Інгредієнти: Болгарський перець, Вода, Капуста білокачанна, Морква, Сіль
Вам необхідно взяти:
- капуста – 1 кілограм;
- морква – 300 грамів;
- перець – 200 грамів.
Для розсолу знадобиться 1 столова ложка солі на 1 літр води.
Як квасити капусту в банках на зиму
Необхідно помити моркву, перець, капусту. З перцю дістаньте насіння, виріжте плодоніжку і перетинки. Капусту звільніть від верхніх листочків, а моркву почистіть.
Далі поріжте соломкою капусту і перець, а моркву потріть на крупну тертку.
З’єднайте всі інгредієнти, перемішайте, але не мніть.
Далі втрамбуйте їх в банки. Можете брати будь яку тару. Дехто звик до трилітрових банок, але, як показує практика, зручнішими все ж є літрові та дволітрові.
Далі залийте капустку розсолом. Аби вона не спливала – покладіть зверху хрест-навхрест дерев’яні палички або пластикові.
Після цього лишіть капусту на 2-3 дні. За цей час вона має перебродити. Обов’язково протикайте її хоча б раз на день довгими гострими предметами. Так ви звільните капусту від зайвих газів.
Коли капуста перебродить – переставте її в холодильник.
Подавати до столу таку капусту можна з шматочками часнику чи цибулі, заправивши олією.
Така капуста більш оригінально смакує та виглядає, аніж традиційна. Тому варто спробувати приготувати її хоча б один раз.