Як краще за все зберігати мигдаль в умовах будинку

Мигдаль багатьом подобається не тільки за хороший смак, але й за цінні елементи, які в ньому містяться. Для того щоб протягом усього періоду зберігання не втратити якість продукту, необхідно знати кілька важливих правил.

Зберігати мигдаль у будинку зовсім не складно, головне тільки спочатку правильно його вибрати, а потім ретельно дотримуватись рекомендацій фахівців.

Ознаки, які свідчать про якісний мигдаль

Не весь мигдаль здатний зберігатися тривалий час. Все залежить від його якості. Щоб правильно визначити, свіжий продукт чи ні, потрібно знати кілька нюансів:

  • форма горішків повинна бути ідеальною, а забарвлення однорідним; про сліди іржі, а тим більше цвілі, природно, не може бути й мови;
  • якісний продукт віддає ледь відчутним, тобто, неяскраво вираженим ароматом, без гіркоти;
  • не можна купувати пересохлий і відвологлий мигдаль;
  • вибираючи горішки зі шкаралупою, слід звернути увагу на те, щоб вона не була тріснутою.

Ці всі показники є свідченням того, що мигдаль зможе бути в придатному стані тривалий час.

Терміни зберігання мигдалю

Найбільше мигдаль може зберігатися в замороженому стані (більше року). Трохи менше, ніж 12 місяців горішки дозволяється зберігати в холодильному пристрої на полиці для фруктів.

Мигдаль не любить різких температурних стрибків. Також його можна заморожувати. В умовах кімнатної температури термін придатності мигдальних горіхів становить всього лише кілька місяців. Але якщо в кімнаті світло й тепло, то він ще менший.

У вакуумній тарі мигдаль може зберігатися до півроку. Але при цьому не варто забувати про рекомендації від виробництва, які завжди є на упаковці.

Відкритий пакет із горішками необхідно зберігати в правильних умовах: температура – + 16 °С – + 18 °С; вологість – до 75%. Такі показники потрібні для зберігання мигдалю в будь-якому вигляді.

Правила зберігання мигдалю в шкаралупі

Купувати горішки неочищеними – це більш практичний підхід. У такому стані вони менше схильні до впливу навколишнього середовища, а це допомагає їм довше залишатися свіжими.

При занадто високій температурі й вологості в місці, відведеному під зберігання мигдалю, продукт може отримати прогірклий смак і на ньому може з’явитися цвіль. Тому добре, якщо є можливість зберігати мигдаль в прохолодному місці з помірною вологістю.

У коробці з мигдалем завжди повинна бути хороша вентиляція. Її не можна щільно закривати, інакше з’явиться затхлий запах і пліснявий грибок. Зберігати мигдаль у шкаралупі також можна в НЕ герметично закритій тарі зі скла.

Потрібно поставити упакування з горішками в таке місце, куди не потрапляє яскраве світло. Мигдаль навіть в шкаралупі катастрофічно не любить сонячні промені.

Неочищені горіхи при правильних умовах можуть зберігатися цілий рік. Після закінчення цього терміну, якість мигдалю вже складно буде назвати хорошим, а смак приємним.

Правила зберігання мигдалю без шкаралупи

Купити очищений мигдаль можна в сирому й в обсмаженому вигляді. Для тривалого зберігання краще вибирати продукт, який пройшов термічну обробку при високій температурі.

Зберігати горішки без шкаралупи потрібно в прохолодному місці. Це може бути:

  • коморне приміщення;
  • кухонна полиця, що закривається, в нижньому ярусі шафки;
  • в шафі на заскленому балконі (якщо на вулиці зима).

Надійніше всього зберігати мигдаль у спеціальному вакуумному контейнері. Але можна також помістити горішки в скляну банку, що щільно закривається.

При кімнатній температурі, в закритому пакеті з поліетилену, зберігати мигдаль довго не вийде. Горішки через деякий час стануть гіркими й втратять частину своїх корисних якостей.

При низьких показниках градусника очищений мигдаль буде придатним до вживання до півроку. Також горішки можна зберігати в закритому пакеті в замороженому стані. В умовах морозилки мигдаль протягом цілого року буде смачним і корисним.