Зберігання сала в розсолі – це простий і дуже зручний варіант заготовки цього продукту. Тому ділимося з вами рецептом консервування сала в розсолі.
Щоб невеличкі шматочки сала не підсихали під дією світла та тепла, до них треба обмежити доступ повітря. Саме тому і рекомендується герметично консервувати банки.
Для приготування заготовки краще брати сало, яке ви попередньо трохи проварили. Що ж до виду самого сала, то воно повинно бути копченим і з м’ясними прошарками.
Перед тим, як класти сало в попередньо стерилізовану банку – обов’язково наріжте його шматочками, які в неї помістяться. Потім промийте їх в теплій воді, складіть в банки та залийте розсолом. Необхідно брати 2-3 столових ложки солі на 1 літр води. Кількість солі напряму залежить від того, наскільки солоне саме сало.
Після цього закатайте банки кришками, які ви також попередньо стерилізували. Зберігати таку консервацію краще в прохолодному місці.
Подавайте сало з хлібом та цибулькою. Воно смакуватиме не гірше від свіжого та буде давати організму необхідну енергію.