Як заготовлювати чорничний сироп – рецепт
Ягідки чорниці переберіть, відкиньте сміття – листя, гілочки та траву. Перемийте ретельно. Потім піддайте процесу бланшування на декілька секунд. Цей вид термічної обробки дозволяє плодам залишатися цілими та правильно продезінфікованими.
У стерилізовані банки пересипте ягоди. Потрусіть їх трішки, щоб чорниця щільніше вляглася у тарі. Плодів повинно буди не до краю банки, а стільки, щоб 3 см ще залишалися не заповненими.
Сироп у розрахунку на літр води 350 грамів цукру закип’ятіть та позаливайте у банки з ягодами. Оце й усе. Тепер накрийте стерильними кришками та закрутіть. Ставте на зберігання у прохолодне, темне місце.
Взимку консервовану чорницю можна споживати, як окремий десерт, додавати у пироги чи варити з неї компот. Або – викласти, як прикрасу на торт чи тістечка. У будь-якому вигляді чорниця та її сироп смачні й жадані в холодну пору року.