Червона смородина – це ягода, яку можна зустріти на багатьох дачах. І це не дивно, адже вона смачна і дуже корисна.
Інгредієнти: Червона смородина
До того ж, кущі порічок зовсім невибагливі та стійкі до низьких температур.
Плоди смородини – кисленькі ягоди, що ростуть гронами.
Порічки не даремно називають “ягодами здоров’я”, адже в них є дуже багато корисних елементів та вітамінів. Наприклад, червону смородину дуже рекомендують їсти тим, хто застудився, бо в ній надзвичайно багато вітаміну С – 60 мілілітрів на 100 грамів маси. Саме тому порічки – це ягідки, які допомагають від високої температури та запалень.А ще, червона смородина покращує імунітет та зміцнює організм в цілому. Ще одна корисна якість ягід – вони виводять з організму токсини.
Сік червоної смородини також має багато корисних властивостей. Він чудово втамовує спрагу, покращує апетит та позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту. Допомагає, якщо людину нудить, а також є легким проносним.
Ще порічки рекомендують в ті моменти, коли треба спинити кров, але якщо у людини є проблеми зі згортанням крові – червона смородина заборонена.
Також порічки можна їсти тим, хто дотримується суворої дієти, бо в ній лише 56 кілокалорій на 100 грамів.
Що ж стосується протипоказань, то ці ягоди не можна їсти, якщо у людини:
- виразки і гастрити;
- гепатит; панкреатит;
- холецистит;
- жовчнокам’яна хвороба.
Червону смородину можна їсти сирою, прямо з куща, варити з неї компоти, варення, желе, мармелад, додавати в різні десерти. Тому, якщо є можливість, завжди купляйте чи збирайте порічки та готуйте з них різні смачні і корисні страви.