Ягідний сік з червоної смородини на зиму - прості рецепти

Ягідний сік з червоної смородини на зиму – прості рецепти

Червона смородина користується особливою прихильністю садівників і господинь. Терпка солодкість з кислинкою просто не потребує виправлень, а яскравий колір радує очі і робить будь-яку страву з червоною смородиною неймовірно красивою і корисною. Сік із червоної смородини чудово зберігається всю зиму і на його основі можна робити безліч страв та соусів. Заморожений ягідний сік з порічок – це смачні ласощі для дорослих і дітей, а кисло-солодкий соус з червоної смородини додасть екзотики звичним м’ясним стравам.

Приготувати сік з порічки можна кількома способами.  Розглянемо основні прості рецепти приготування ягідного соку з червоної смородини на зиму, які можна використати в домашніх умовах

Концентрований сік з червоної смородини через соковижималку

Вимийте ягоди червоної смородини і дайте воді стекти. Якщо у вас є соковижималка, ягідки не обов’язково оббирати з гілочок.

Ягідний сік з червоної смородини на зиму - прості рецепти

Це довга процедура, а гілочки в даному випадку не завадять, а лише допоможуть вичавити побільше соку, ущільнюючи макуха.

Ягідний сік з червоної смородини на зиму - прості рецепти

Злийте сік в каструлю і додайте в нього цукор. На 1 літр соку кладу 200 гр цукру.

Ягідний сік з червоної смородини на зиму - прості рецепти

При такому способі заготівлі порічковий сік буде концентрованим і перед вживанням його потрібно буде розбавляти водою. Зауважу, що для приготування желе або сиропу потрібен саме такий сік.

І так, поставте вичавлений сік з цукром на вогонь і проваріть його протягом 5 хвилин.

Розлийте гарячий сік в чисті банки і закатайте.

Сік із червоної смородини з додаванням води

Цей рецепт підійде не тільки для тих, у кого немає соковіджималки. Треба знати, що при такому способі приготування сік виходить більш терпким. Але для мене в цьому є своя привабливість.

Вимийте ягідки і видаліть плодоніжки. На відміну від попереднього рецепта, зелені гілочки тут можуть спотворити і зіпсувати смак, тому, від них потрібно позбавитися.

Обсушувати ягідки не потрібно. Ви можете їх відразу перекручувати через м’ясорубку. Саме в цьому весь секрет. При такому способі, дрібне насіння в ягідках пошкоджуються і додають соку терпкості.

Злийте отриманий сік в каструлю і додайте води. На 1 літр соку знадобиться приблизно 250 грам води. Звичайно ж, кількість води можна змінювати. Закип’ятіть сік і дайте йому охолонути.

Процідіть сік крізь марлю або дрібне сито.

Додайте цукор за смаком, але не менше 100 грам на кожен літр соку. Це мінімально потрібна кількість щоб сік не прокис.

Знову поставте сік на плиту і прокип’ятіть його 3-5 хвилин. Слідкуйте щоб цукор повністю розчинився.

Розлийте ягідний сік по стерилізованим пляшкам і щільно закрийте кришками.

Сік із червоної смородини досить добре зберігається і в прохолодному, темному місці він вистоїть без проблем 12-18 місяців.

Дивіться на відео ще один рецепт як приготувати сік з червоної смородини на зиму в домашніх умовах.

Див. також рецепти: