Яблучний сік з Ранеток на зиму - заготівля соку з Райських яблук

Яблучний сік з Ранеток на зиму – заготівля соку з Райських яблук

Традиційно з ранеток роблять вино. А все тому, що їх смак кисло-солодкий, з яскраво вираженою терпкістю. Та й соку виходить на так багато, як хотілося б. Але, все ж, це не привід переводити весь продукт в вино. Тому, давайте на зиму спробуємо зробити сік з ранеток або, як їх називають ще по-іншому, райських яблук.

Яблучка-ранетки дрібні і в цьому основна складність обробки сировини. Але, для отримання соку, все ж потрібно постаратись видалити насінну коробочку.

За допомогою соковижималки або домашнього преса вичавити сік з яблук.

М’якоті від Ранеток виходить дуже багато і тут є два варіанти. Якщо ви не видалили насінну коробочку, то можна просто залити макуха водою, з розрахунку 0,5 л води на 1 кг макухи, знову віджати і додати до соку першої вижимки. І другий варіант – якщо ви видалили серцевину, то додайте до м’якоті цукор, добре перемішайте і зробіть яблучну пастилу. Обирайте, що для вас більш прийнятне, а ми йдемо далі.

Дайте соку відстоятися протягом години, після чого, злийте його в емальовану каструлю і спробуйте на смак. Якщо сік надто кислий, додайте до нього воду і цукор.

Зазвичай, води потрібно не більше 250 гр на літр соку, цукор додається за смаком.

Доведіть сік з цукром до кипіння і зніміть піну. Варити яблучний сік з ранеток слід не більше 5 хвилин. Цього часу достатньо, щоб вбити бактерії та, при цьому, зберегти всі вітаміни і корисні мікроелементи.

Розлийте киплячий яблучний сік в чисті, сухі пляшки і закрийте кришками. Укутайте заготовки теплим покривалом і нехай вони так ніч постоять.

Після цього, перенесіть ємності в більш прохолодне місце, з температурою не вище +15 градусів, де вони без проблем можуть зберігатися до 24 місяців.

Як приготувати яблучний сік на зиму розказує автор. Дивіться відео-рецепт.

Не забудьте, що з ранеток на зиму, крім напоїв, можна приготувати ще й дуже ніжне повидло або смачний сік, пастилу чи ароматний джем.