Яблучне желе – одна з найпопулярніших і простих заготовок на зиму з яблук. Приготовлене за таким рецептом желе сподобається всім: і дітям, і дорослим. Це фруктове желе не тільки смачне, воно дуже корисне, тому що містить велику кількість пектину, необхідного для нормального функціонування організму.
Інгредієнти: Гвоздика, Лимон, Цукор, Яблука
Приготування желе з яблук.
Півтора кг яблук ретельно миють і нарізають невеликими шматочками.
Видаляють серцевину і насіння.
Далі, до підготовлених яблук додають півлітра води і 10 або 12 штук гвоздики, ставлять на вогонь і варять до тих пір, поки яблука не стануть м’якими.
Потім, яблука протираємо через сито, щоб позбутися від грудочок.
Зважуємо отриману масу. Має вийти близько 600 г пюре.
Протерті яблука знову ставимо на вогонь і додаємо до них 400 г цукру і м’якоть з соком половинки лимона.
Варимо желе на сильному вогні, не перестаючи помішувати.
Готовність визначають, капнувши трохи желе на суху тарілку. Якщо крапля швидко застигає і не розпливається по тарілці, значить, желе можна знімати з вогню.
Готове домашнє желе охолоджуємо і розкладаємо в чисті сухі банки.
Банки закриваємо і відправляємо в холодне місце для зберігання. Желе з яблук в домашніх умовах можна зберігати в коморі, підвалі або в холодильнику на нижній полиці.
Це смачне яблучне желе вживають в якості самостійних ласощів, додають до желе з інших ягід, а також, використовують його для приготування різних десертів і кондитерських виробів в якості прикраси або начинки.